• Publicat:
Politică

Orban: propunerea PNL e tot Orban. Liberalii decid joi cine participă la negocierile de la Cotroceni

Orban: propunerea PNL e tot Orban. Liberalii decid joi cine participă la negocierile de la Cotroceni
Ludovic Orban a anunțat că PNL va convoca, joi, reuniunea Biroului Executiv, pentru a stabili delegația care va reprezenta partidul la negocierile de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. El a zis că propunerea PNL pentru funcția de premier rămâne tot Orban.

„Am convocat, mâine, reuniunea Biroului Executiv și în funcție de calendarul consultărilor, vom stabili delegația și mandatul delegației care va reprezenta PNL la negocierile, care cel mai probabil, vor fi declanșate, conform Constituției, de președintele României”, a spus Ludovic Orban, după votul moțiunii de cenzură.

Întrebat dacă acceptă să fie propunerea de „premier de sacrificiu”, în vederea declanșării alegerilor anticipate, el a zis că „nu e vorba de premier de sacrificiu, de vorba de propunerea de premier al PNL. Nu există propunere de premier de sacrificiu, asta este propunerea PNL. Celelalte condiții ale mandatului le vom stabili în cadrul BEx”.

În luna noiembrie, delegația PNL a fost formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan și Florin Cîțu.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR fiind votată de 261 de parlamentari, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Inchide