PDL depune moțiunea simplă pe Educație în prima ședință de plen a Camerei de săptămâna viitoare

PDL depune moțiunea simplă pe Educație în prima ședință de plen a Camerei de săptămâna viitoare
Publicat: 21/09/2012, 13:58
Actualizat: 31/01/2019, 21:40

PDL va depune moțiunea simplă pe tema educației în prima ședință de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaților, a declarat pentru MEDIAFAX, vicepreședintele PDL Sulfina Barbu.

Ea a arătat că textul moțiunii este pregătit și democrat-liberalii au strâns numărul necesar de semnături pentru depunerea acestei moțiuni simple.

„Conform regulamentului, moțiunile simple se depun în prima ședință de plen a Camerei Deputaților. Textul moțiunii este pregătit și avem toate semnăturile necesare. Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, va anunța moțiunea în prima ședință de plen a Camerei Deputaților, ședință care ar puta avea loc luni”, a precizat Sulfina Barbu.

Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda anunța, marți, după ședința BPN al PDL, că democrat liberalii vor depune, pe 21 septembrie, o moțiune simplă pe tema educației la Camera Deputaților.

Potrivit programului Camerei Deputaților, în ziua de vineri deputații nu lucrează în plen.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an școlar, că, din punctul lui de vedere, este necesar și util ca „faimoasa clasă pregătitoare” să funcționeze de anul viitor în cadrul grădiniței, nu al școlii, susținând că autoritățile „au dat bătăi de cap părinților”.

Comisia de Etică a Universității București a hotărât, în iulie, că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

Comisia de Etică a stabilit că teza de doctorat a lui Ponta „încalcă principiile eticii, integrității și bunei conduite în activitatea de cercetare”.

„Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internațională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefața semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase și fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini”, spunea președintele Comisiei de Etică, profesorul Marian Popescu, care a prezentat în 20 iulie decizia luată în cazul autosesizării privind plagiatul lui Ponta.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, în ședința din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă atunci Ministerului Educației retragerea titlului de doctor.

Președintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte ușor de detectat.

Premierul Victor Ponta declara, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de Etică a Universității București, pe care a calificat-o drept „comisie ad-hoc” special pentru el, este „politică” și că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorității Naționale de Cercetare Științifică (ANCS).

Premierul spunea că dacă își va face datoria față de oameni, iar Guvernul va lua măsurile așteptate, „bătăliile politice vor rămâne în urmă”, spunând însă că el va rămâne cu „niște răni”.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara, pentru gandul.info, că, din punctul său de vedere, cazul s-a încheiat, ea invocând decizia Consiliului Național de Etică potrivit căreia Victor Ponta nu a plagiat.

Rectorul UB, Mircea Dumitru, declara, recent, că doar Ministerul Educației poate decide retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, întrucât acesta este demnitar, precizând că raportul Comisiei de Etică și al juriștilor confirmă plagiatul și va fi trimis MECTS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari