Povestea senatorului „Criză”, milionarul amenințat cu moartea, care acum a ajuns să cerșească o indemnizație de 3.500 euro pe lună

Publicat: 25/04/2015, 15:55
Actualizat: 25/04/2015, 22:35

Ionel Agrigoroaiei a intrat în Senat după ce a candidat din partea PPDD, dar apoi a trecut în barca puterii intrând în grupul parlamentar PSD, după ce s-a înscris în UNPR. El a devenit cunoscut după o serie de știri în care apărea că o familie de romi, care a cumpărat o parte din casa în care locuiește, i-au săpat un mormânt în curte. Senatorul pierduse o parte din casă, din cauza datoriilor avute la bănci.

Demnitarul a solicitat ajutor din partea vicepremierului Gabriel Oprea, spunând că viața îi este pusă în pericol. Serviciile speciale, Poliția și DIICOT au fost informate despre acest caz. Agrigoroaei a fost terorizat de către un interlop în vârstă de 19 ani, pe nume Vandam Constantin, membru al familiei țigănești Tănase.

Tânărul a săpat o groapă în curtea senatorului Ionel Agrigoroaei, despre care i-a spus acestuia că îi va fi mormânt. Același individ i-a spus soției senatorului că „este păcat că trebuie să moară atât de tânără”. Vandam Constantin a devenit proprietar pe un corp de clădire al vilei în care locuiește Agrigoroaei în urmă cu câteva luni, modul de dobândire fiind bizar.

„În ultimele săptămâni am fost amenințat cu moartea sau mi s-a spus că voi rămâne paralizat de cel puțin 30 de ori. Modul în care această persoană pune problema în discuțiile pe care le are cu mine, invocând des chestiuni politice, mă face să cred că cineva o incită să facă aceste fapte ilegale, urmărind probabil un interes”, a declarat Ionel Agrigoroaei la finele lui 2014. Vandam Constantin a postat pe Facebook amenințări la adresa senatorului, precum: „Orice început are și un sfârșit, dar pentru unii oameni sfârșitul o să fie tragic”.

Milionar la un moment dat datorită afacerilor cu textile, Agrigoroaiei ajunse să aibă în 2013 datorii la băncii de peste 500.000 de euro, după ce mai multe afaceri pe care le-a început au intrat în faliment. Agrigoroaiei a povestit că a mers cu familia la psiholog pentru a depăși problemele financiare, dar că a discutat cu fiecare membru al familiei despre probleme prin care trec.

Senatorul a scris și o carte după ce a pierdut banii intitulată „Eșecul, un salt mare spre succes”.

După ce a trecut de perioada grea prin care a trecut, senatorul UNPR a declarat pentru gândul că și-ar dori să primească în Parlament o indemnizație de 3.500 de euro lunar.

„Chiar dacă pe mulți i-aș deranja, o mie de euro, eu, personal, știu că trebuie să vin în costume și să-mi schimb în fiecare zi și cămășile, și absolut tot, pentru că am întâlniri cu delegații din străinătate, am întâlniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetățenii mei, ar trebui să conștientizeze că eu nu mă pot duce în haine de șantier sau în trening. Ar trebui să înțeleagă că aici este vorba de o presiune enormă din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupți care sunt în instituții sau în afara lor, care încearcă permanent să facă presiuni pentru a influența anumite legi. Dacă eu nu am un venit care să asigure un trai decent pentru familia mea, dacă nu am asigurată o garanție că dacă sunt corect, eu sunt protejat de instituțiile statului, vă dați seama că este o problemă de eficiență, de credibilitate a instituțiilor statului”, a spus uneperistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control