EXCLUSIV | Rareș Bogdan, dialog incendiar cu Emma Zeicescu la Gândul LIVE: NU candidez la Primăria Capitalei / Clasa politică, lipsită de caracter. Există însă și oameni de bună credință

EXCLUSIV | Rareș Bogdan, dialog incendiar cu Emma Zeicescu la Gândul LIVE: NU candidez la Primăria Capitalei / Clasa politică, lipsită de caracter. Există însă și oameni de bună credință
Publicat: 10/02/2020, 11:06
Actualizat: 12/02/2020, 20:52

Despre relația cu Ludovic Orban: Suntem sub un asalt de fake news. Nu sunt omul președintelui Iohannis, ci al oamenilor. Sunt cel care se întâlnește cu oamenii, vreau să mă întâlnesc cu ei fără să mă ascund cu șapcă, să nu fiu înjurat, ca PSD-iștii. PSD nu mă interesează. Are o conducere dizgrațioasă, s-au gândit doar la propriul buzunar. Luați de exemplu cazul Oprișan.

Despre lumea politică: Pentru mine a fost un șoc, știam că sunt nenorociți, dar am găsit și oameni de bună calitate. Lumea nu poate fi condusă decât de politicieni. Nu de dictaturi militare, cler, afaceriști, ci de politicieni, așa e lumea construită. Democrația reprezentativă prevede ca cetățeanul să-și aleagă reprezentantul, care poate fi doar politician.

Despre guvernarea României, dacă PSD blochează procedurile: Noi guvernăm, nu lăsăm România. PSD nu se gândește la țara asta, nu fac un spital sau altceva.

Despre Gabriela Firea: Trebuie îndepărtată obligatoriu. A făcut zob totul. PNL nu stă în Ludovic Orban și Rareș Bogdan, are un leadership foarte bun. PNL are forța de a găsi candidatul în interiorul său. Dacă analizăm și vedem că există un candidat PLUS, unul PMP, unul independent, cinci candidați care nu ajung la o omogenizare, sigur că analizăm variantele. Sau un om după modelul meu care să intre în PNL și să-și asume principiile. Deocamdată nu avem motiv să ne uităm în afară.

Despre candidatura la primărie: Nu candidez! Sondajele testează încrederea în politicieni. În cazul în care pe toate analizele se va vedea că niciunul dintre candidații noștri nu pot candida și să și reușească la alegeri, nu ar avea șansă să câștige primăria în fața candidatului PSD și USR – PLUS, mă pun la dispoziția PNL. Sper să nu aibă nevoie! Eu am altă proiecție pentru viața mea!

Nu e dorința mea numărul 1 să fiu în campanie!

Despre noua configurație a cabinetului Orban 2: Nu schimbăm oamenii, echipa e aceeași. Domnul Ciolacu a înlocuit cărțile cu sticle de whisky.

Despre reforme: E foarte important ca atunci când faci o reformă într-un domeniu să o explici. Să îi asiguri pe români. Garantați prin Constituție că serviciile medicale sunt gratuite. Garantați-le că nu va trebui să scoată niciun ban din buzunar, atunci vom fi credibili.

Despre Monica Anisie la Educație, Costache la Sănătate: Este un om care cunoaște bine sistemul de educație. Am un respect deosebit pentru centrele de inteligență din creuzetă.

Nu există doar universități în România. Nu înseamnă că dacă ești profesor la gimnaziu, ești mai prejos. Domnul Costache este un chirurg eminent, respectat la Paris, Tokyo, dar dânsul vine dintr-o zonă privată, iar în România dacă vii din privat înseamnă că ai afaceri cu statul.

Problema lui nu e din rea credință. La domnul Costache – vine dintr-o zonă unde nu era obligat să comunice – dl Costache trebuia blindat de către noi. Trebuia să îi facem un departament special.

Despre numărul de parlamentari: Lucrurile sunt extrem de clare. PNL are astăzi 107 parlamentari. Majoritatea parlamentară e formată din 233 minim. Avem 40 colegi USR, 17 colegi PMP, undeva la 22 de la ALDE care susțin teoretic guvernul, mai vin 30 de la UDMR, care susțin guvernul condiționat (nu își doresc două tururi la alegerile de primari), după care urmează 6 plecați de la Pro România, încă vreo 4 demisionari în gruparea domnului Borza.

Avem 8 forțe politice.

Despre acuzațiile privind „blatul” PSD-PNL: Nu stăm de vorbă cu infractorii. Nu am văzut o dezbatere din anul CPUN-ului decât în ziua moțiunii, atât de virulentă. Nu poți să te înțelegi cu PSD, partidul e într-o situație de un grotesc absurd. PSD nu are nici  cel mai mic interes să permită PNL să se prezinte în fața electoratului. Noi suntem pe un val de simpatie. Iohannis are 66% câștigați în urmă cu trei luni. E normal că domnia sa va conduce 4 ani și 10 luni România. Ne dorim anticipate și două tururi.

Dacă PSD ne lasă în pace să trecem guvernul Orban 2, noi nu avem de ce să-i dăm jos. Dacă te uiți pe calitatea acestor oameni, vei vedea diferențe majore între pleiada de guverne PSD-Dragnea și ce am oferit noi. Ultimii ani, cei mai negri din istoria recentă.

Despre moțiune / Actul medical în România: Nu mi-am dorit ca moțiunea să treacă. PSD încearcă să își spele imaginea. Acum două săptămâni când a început epidemia de gripă, am rămas cu fiul meu la spital, la Matei Balș. Am fost impresionat de calitatea actului medical, de cum arată clinica „Matei Balș”. Am fost să văd 60-70 de copilași, medicii se ocupau de tot, un serviciu medical de excelență. Am fost și în spitale private, nicio diferență între ce am văzut acolo și la Matei Balș.

Rareș Bogdan, despre clasa politică: Eu credeam că presa este plină de jivine. Nu, este paradis, rai. În politică, mai mulți nenorociți ca în politică nu există altundeva. Nu fac niciun pas înapoi, îi calc în picioare. Sunt lipsiți de caracter. Există oameni de bună credință. Dar alții nu au fost niciodată în Marea Britanie, de exemplu, să vadă ce înseamnă onoare. Nu cred că pe vremea lui Marghiloman clasa politică era în acest fel.

Noi ne asumăm două tururi la alegeri, dar prietenul tău Victor Ponta vorbește cu noi foarte clar – sunt obligatorii două tururi de scrutin… Și s-a dat peste cap seara. E doar un exemplu. Noi am început un proces de asumare.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan este invitatul Emmei Zeicescu în prima emisiune Gândul LIVE. 

Dialogul incendiar despre temele fierbinți ale actualității politice românești poate fi urmărit pe Gandul.info în scurt timp.

Emma Zeicescu dezbate acum subiectul epidemiei de gripă cu noul coronavirus, cu purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu. Coronavirusul va ajunge în România, este estimarea specialistului, care a detaliat misiunea autorităților române în contextul alertei internaționale.

Din 10 februarie, Emma Zeicescu lansează în piața media cea mai nouă și influentă emisiune din România.

„Este o bucurie pentru mine că am ocazia să fac parte din acest proiect, de la începuturile lui. Sunt foarte mândră de tot ce am construit, într-un timp foarte scurt, împreună cu Adrian Artene – Director Editorial și Bebe Nicola- Producător General. Suntem cea mai proaspătă echipă din online. Colegii din echipă au fost aleși cu mare atenție, dintr-o piață aflată parcă într-un vortex al schimbărilor. Viitorul este…ONLINE!

Vom lansa un produs dinamic, profesionist, orientat către actualitate. Îmi doresc ca «Gândul LIVE» să devină principala sursă de informare a omului care navighează online. Pentru asta punem accentul pe subiectele care nasc emoție în societate, pe evenimentele care pot fi anticipate, dar și pe expertiza invitaților.

România nu ne lasă să ne plictisim, așa că măcar să înțelegem împreună de unde încep și unde se termină realitățile zilnice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului