Tăriceanu îl ironizează pe Lazăr: Un fel de „Vasile Roaită al Opoziției”, un muncitor care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița

Redactor:
Ana Petrescu
Tăriceanu îl ironizează pe Lazăr: Un fel de „Vasile Roaită al Opoziției”, un muncitor care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că procurorul general Augustin Lazăr este un „Vasile Roaită al Opoziției",un muncitor care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița, pentru a îi avertiza pe greviști că vine poliția. Ulterior, comuniștii au descoperit că era infiltrat pentru a îi spiona pe muncitori.

„Augustin Lazăr – acest Vasile Roaită al Opoziției. Cei tineri cunosc mai puțin povestea. După instaurarea regimului comunist ne-am pricopsit, printre mulți alții, cu o figură luminoasă de erou al luptei anticapitaliste: bravul Vasile Roaită, muncitorul care a tras sirena la Atelierele CFR Grivița avertizând greviștii că vine poliția regimului odios peste ei. Roaită a plătit cu viața devotamentul său, fiind împușcat de bestiile de polițiști. Firesc să vină onorurile: în câțiva ani, spitale, școli, străzi, localități, gospodării agricole, bașca o stațiune de pe litoral, au fost botezate cu numele eroului, fără a mai vorbi de statui, tablouri ori poezii ce-i erau dedicate”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă pe Facebook.

Președintele ALDE a explicat că ulterior comuniștii au descoperit că Vasile Roaită nu doar că nu trăsese sirena, ci era infiltrat printre muncitori de către Siguranță ca să îi spioneze pe aceștia.

„Asta până pe la începutul anilor ’60, atunci când comuniștii au descoperit în arhive nu doar că Roaită nu fusese erou al Griviței, nu era grevist, nu trăsese nici o sirenă, ci era chiar infiltrat de Siguranță printre muncitori ca să-i spioneze. Peste noapte, «martirul» a fost ras din manuale. Școlile, spitalele, străzile, etc. au primit nume noi, iar stațiunea «Vasile Roaită» a devenit Eforie Sud. Azi, vremurile s-au schimbat. Lupta de clasă s-a emancipat: unii primesc onoruri abia după ce se află că erau slugile sistemului odios. Rămâne cum am stabilit: #LazarRevocat!”, a explicat Tăriceanu.

Săptămâna trecută, Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis o scrisoare deschisă șefului statului Klaus Iohannis, prin care i-a solicitat să semneze urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general urmare a dezvăluirilor potrivit cărora Augustin Lazăr a fost implicat în persecutarea disidentului Iulius Filip. Liderul ALDE a anunțat ulterior că nu a primit un răspuns de la șeful statului.

Decizia președintelui Iohannis de a nu îl revoca din funcție pe Augustin Lazăr este motivul pentru care ALDE nu a participat, vineri, la consultările de la Cotroceni, pe tema situației în justiție. Tăriceanu a afirmat, vineri, că șeful statului are obligația să se gândească serios la revocarea lui Lazăr, dacă nu vrea ca lumea să creadă că lipsa unei decizii a șefului statului are legătură cu dosarele care îl vizau pe șeful statului și pe care acesta le-a închis.

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Dezastru pentru Viviana Sposub. Vedeta TV trece prin clipe de groază
Inchide