TOP 10 cei mai bogați parlamentari care vor pensii speciale. Deputat PSD: „E un act de dreptate, suntem cel mai prost plătiți din Europa”

Publicat: 19/04/2015, 19:29

Pe primul loc în topul celor mai înstăriți parlamentari care au semnat proiectul de lege privind pensiile speciale și pe locul doi la nivelul întregului Parlament este deputatul UNPR Marin Anton. Fost deputat PNL, fost deputat PMP, fost secretar de stat la Ministerul Mediului și la Ministerul Transporturilor, acum este la al doilea mandat de parlamentar și s-ar încadra la o pensie specială de aproximativ 2.400 de lei.

Potrivit declarației sale de avere, Marin Anton are în conturi aproximativ trei milioane de euro, 29 de terenuri, trei apartamente, două case de locuit și una de vacanță, un BMX X5, BMW M6 și un Mini Cooper, plus ceasuri și bijuterii (90.000 euro) și tablouri (peste 160.000 de euro) de peste 250.000 de euro.

La capitolul venituri, Marin Anton a declarat indemnizația de parlamentar, dar și veniturile soției, în calitate de director la două firme.

Marin Anton a fost contactat degândul, însă nu a răspuns.

Pe locul doi în clasament urmează deputatul PSD Ion Răducanu. El este la primul mandat, fiind ales deputat UNPR de Timiș. Pesedistul este pe locul 9 când vine vorba despre suma deținută în conturi la nivelul întregului Parlament și pe locul doi dintre semnatarii proiectului de lege privind pensiile speciale.

Potrivit declarației sale de avere, Răducanu deține trei imobile în Timișoara și un teren (o curte). Nu are mașină declarată, însă are bijuterii în valoare de 15.000 de euro. În conturi mai are „doar” 470.000 de euro, în condițiile în care, în urmă cu un an, avea aproximativ 560.000 de euro.

Venituri obține, pe lângă indemnizația de parlamentar, din dividende, dar și salariile soției, director la o firmă și consilier la altă firmă.

Ion Răducanu a fost contactat de gândul, însă nu a răspuns.

Un alt semnatar al proiectului de lege este deputatul PNL Vasile Varga, cel care ocupă și locul trei în topul celor mai înstăriți dintre inițiatorii proiectului. El a declarat șase terenuri intravilane, o casă de vacanță la Lepșa, Vrancea, două case de locuit în Brăila și două spații comerciale, un Mercedes, o ambarcațiune și un Audi A8. Tot în declarația de avere apar și obiecte de artă în valoare de 4.000 de euro, bijuterii de 60.0000 de euro, în timp ce veniturile sale constau în indemnizația de parlamentar, activități notariale și chirii.

Vasile Varga a spus că-și va retrage semnătura și că nu va vota proiectul de lege privind pensiile speciale, mai ales că Alina Gorghiu a anunțat că PNL nu susține această inițiativă.

Un deputat care a încercat și în trecut să reintroducă pensiile speciale pentru parlamentari este pesedistul Anghel Stanciu. Deputat de Iași, aflat la al șaselea mandat în Parlament, pesedistul nu are niciun teren, ci doar un apartament. Cu toate acestea, în conturi are aproximativ 230.000 de euro.

În calitate de profesor Universitar, președinte al Academiei oamenilor de Știință și al Academiei de Științe Agricole și Silvice, Anghel Stanciu are venituri și din această zonă, pe lângă indemnizație.

„E un act de dreptate, se trage cu toate tunurile către Parlament”

Pe locul cinci în clasament urmează deputatul PSD Ciprian Nica. Și el a semnat proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși, asta deși are în conturi aproximativ 200.000 de euro. Potrivit declarației de avere, Nica are un apartament cu patru camere, unul cu două camere, o casă moștenită, o altă casă veche, plus un spațiu comercial în care are biroul notarial.

El a mai declarat și două mașini Dacia Logan și un Audi A8, bijuterii de 5.000 de euro și obiecte de artă de 5.000 de euro.

„Am reparat nedreptățile comise de guvernarea Boc și Băsescu, care a tăiat pensiile, salariile, care a mărit TVA-ul, care a închis spitalele și din 2012 am reușit să reparăm o mare parte din aceste probleme. Consider că e un act de dreptate într-o țară normală, în condițiile în care și parlamentarii sunt cei mai prost plătiți din toată Europa, mai ales că, în momentul de față, se trage cu toate tunurile din toate direcțiile către Parlament, ceea ce nu este normal. Poate nu e oportun, dar e necesar să se revină și la parlamentari pentru că Parlamentul este organul suprem legislativ al țării. Mulți vin și muncesc acolo. E adevărat că avem și noi uscăturile noastre, nu există pădure fără uscături, dar o să facem curățenie”, a declarat Nica pentru gândul.

Întrebat despre cei 200.000 de euro din conturile sale, deputatul PSD a fost rezervat. ” Este munca mea de 30 de ani, sunt conturile familiei mele. Am strâns banii tot timpul, nu i-am cheltuit”, a conchis el.

Următorul în top este deputatul PSD Viorel Ștefan, aflat la al cincilea mandat în Parlament, primele trei fiind de senator. Astfel, el s-ar califica la o pensie specială de 4.000 de lei. Este președintele comisiei de buget din Camera Deputaților, iar numele lui a fost vehiculat pentru a prelua Ministerul Finanțelor, după ce Darius Vâlcov și-a dat demisia

Potrivit declarației sale de avere, în conturi are tot aproximativ 200.000 de euro, un teren intravilan, un apartament și o casă de locuit. În plus, el a mai declarat și un Seat Ibiza și o Toyota Auris.

Are venituri din indemnizație, dividende și dobânzi bancare, plus salariul soției, care lucrează la firmă.

Stanciu Zisu este un deputat discret, care rar poate fi văzut în apariții publice. Cu toate acestea, el are, potrivit declarației de avere, 70 de terenuri și 12 imobile (11 apartamente și un spațiu comercial), bijuterii din aur și ceasuri de 18.000 de euro, iar în conturi are aproximativ 104.000 de euro.

Și el a semnat proiectul de lege privind pensiile speciale, asta deși are venituri și din chirii, terenuri date în arendă și dobânzi bancare.

Stanciu Zisu a fost contactat degândul, însă nu a răspuns.

FOTO: Gândul.info

Un alt semnatar destul de înstărit este și Ciprian Rogojan, senator UNPR de Maramureș.

A intrat în Parlament pe listele PDL, fiind ginerele fostului ministru al Economiei, Ion Ariton. Între timp, după divorțul de Ioana Ariton, a venit și divorțul de PDL, Rogojan alegând să se înscrie în PMP. Nu după mult timp, în care a stat alături de Elena Udrea, Rogojan s-a răzgândit iar și s-a înscris, imediat după eșecul Elenei Udrea la alegerile prezidențiale, în UNPR.

Are 15 terenuri în Baia Mare, majoritatea agricole, și două case de locuit. Potrivit declarației sale de avere, are în conturi aproximativ 90.000 de euro, un Audi A6 și un Logan. Nu are alte venituri constante, în afară de indemnizația de senator. Cu toate acestea, el este fost membru al formației Sistem.

Ciprian Rogojan a fost contactat degândul, însă nu a răspuns.

Denes Seres, chestor al Camerei Deputaților, ales pe listele UDMR, este la al șaselea mandat de parlamentar, primele trei fiind de senator. Astfel, dacă proiectul de lege pe care l-a semnat ar fi adoptat, ar primi o pensie specială de 4.000 de lei.

Potrivit declarației sale de avere, Denes Seres are și opt terenuri, un apartament, o casă de locuit și un tractor

Camelia Khraibani, deputat PSD de Gorj la primul mandat, a semnat și ea proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Potrivit declarației de avere, ea are 11 terenuri și șapte imobile: două apartamente în Gorj și București (un leasing pe numele fiicei), trei apartamente în Liban moștenite de la soț, o casă de locuit în Gorj și un spațiu comercial. Mai mult, ea a declarat și un autotorism Volkswagen și un Audi A4, plus bijuterii de 10.200 de euro.

Are un singur cont la Banca Libaneză din 2011, în care a strâns echivalentul a 55.000 de euro.

2. VEZI AICI CONTACTELE DEPUTAȚILOR PSD CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

3. VEZI AICI CONTACTELE SENATORILOR PSD CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

4. VEZI AICI CONTACTELE PARLAMENTARILOR PNL CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

5. VEZI AICI CONTACTELE PARLAMENTARILOR UDMR ȘI AI CELORLALTE MINORITĂȚI CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

6. VEZI AICI CONTACTELE PARLAMENTARILOR PC-PLR CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

7. VEZI AICI CONTACTELE PARLAMENTARILOR DEMOCRAT-POPULARI ȘI INDEPENDENȚI CARE AU SEMNAT PROIECTUL DE LEGE

Ce spune proiectul de lege

255 de deputați și senatori au depus un proiect de lege prin care ar urma să beneficieze de pensii speciale pentru activitatea parlamentară. Este vorba despre o modificare la Statutul deputaților și senatorilor care, dacă ar fi adoptată, parlamentarii cu un mandat ar primi o indemnizație specială de 1.200 de lei, cei cu două mandate -2.400 de lei, iar cei cu cel puțin trei mandate- 4.000 de lei. Deși pe lista de inițiatori ai proiectului de lege sunt și 23 de liberali, co-președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că partidul nu susține acest proiect și că mai mulți liberali care apar ca inițiatori își vor retrage semnătura.

Aproape jumătate dintre parlamentari au depus, în cursul zilei de joi, un proiect de lege care modifică Statutul deputaților și senatorilor și care, dacă ar fi adoptat, le-ar permite aleșilor să beneficieze de o indemnizație specială pentru activitatea de parlamentar, după vârsta de pensionare.

Concret, în proiectul de lege se prevede faptul că suma pe care fiecare deputat sau senator ar urma să o primească se calculează prin înmulțirea 0,55% din indemnizația brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizația parlamentarilor și se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Mai precis, deputații și senatorii cu un mandat ar primi, în baza acestor calcule, în jur de 1.200 de lei, cei cu două mandate – 2.400 de lei, iar cei cu cel puțin trei mandate- 4.000 de lei.

Proiectul a fost semnat de 255 de parlamentari, dintre care 180 sunt de la PSD, 23 de la PNL, 19 de la PC-PLR, 14 de la UDMR, 8 de la grupul Democrat-Popular, 8 independenți și trei reprezentanți ai minorităților.

Gândul vă propune un exercițiu de transparență și vă invită să vă contactați deputatul și senatorul, dacă acesta se află pe lista de susținători ai pensiilor speciale pentru parlamentari, și să-i întrebați de ce consideră ei că au nevoie de această suplimentare de venit. AICI găsiți toate contactele deputaților și senatorilor care au semnat acest proiect de lege.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...