• Publicat:
Politică

Viorica Dăncilă, despre posibila desființare a Secției de anchetă: Guvernul nu vrea să se implice în justiție

Viorica Dăncilă, despre posibila desființare a Secției de anchetă: Guvernul nu vrea să se implice în justiție
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, miercuri seară, după ședința CEx PSD, întrebată despre concluziile preliminare ale Grupului interministerial din Ministerul Justiției care a anunțat că nu susține Secția de anchetă în forma actuală, că Guvernul nu vrea să se implice în justiție.

„Guvernul României nu vrea să se implice în justiție. Ni s-a cerut și s-a votat la referendum să nu mai dăm OUG pe justiție. Deci nu dăm nicio OUG pe justiție. Eu cred că toate problemele care țin de justiție trebuiesc rezolvate de magistrați, sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens, deciziile să vină în urma consensului găsit de magistrați . GRECO are mai multe puncte. GRECO a cerut și în state precum Olanda, Germania, a avut mai multe solicitări. Noi analizăm fiecare punct din raportul GRECO. Considerăm că trebuie să existe consens între magistrați și politicul nu mai trebuie să intervină în justiție”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de ministerul Justiției a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că „sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”. Ministrul Justiției a precizat că nu a primit încă un punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Tags:
Inchide