Firea-i avocata lui Daddy

Firea-i avocata lui Daddy
Publicat: 06/06/2017, 23:29

Se ia o doamnă („unfer”), indiferent care, aflată într-o anume relație, de te miri ce factură, cu un domn-șef – fie soție, fie o rudă relativ apropiată, fie o șefă de cabinet, fie o cunoștință devenită, în timp, apropiata afacerii, fie o membră a colectivului – de business, de partid, de echipă -, cu un target de atins, sub nemijlocita și necesara oblăduire a șefului, sub toate formele și aspectele sale, i se dă liber la acțiuni în meleag, sub o formă sau alta, și până nu aprinde fitilul, care va conduce la detonarea situației, nu se lasă.

Uite, de exemplu, doamna Gabriela Firea! O membră a colectivului pesedist, despre care casele de sondare a opiniei publice, cu rădăcini adânci în viața de partid, o dau ca și câștigătoare a Cotrocenilor, chiar de mâine de la prima oră, imediat după cafeaua de dimineață.

Astfel încât, viitoarea candidată la președinția republicii – doar câtă vreme actualul lider PSD, Liviu Dragnea, consimte, de această dată, să conducă țara prin interpuși, după ce a „condus”, guvernul printr-un interpus – și-a început efervescent canonada reprezentațiilor politice, conștientă fiind de eșecul înregistrat la Primărie.

Așa că, s-a uns avocatul lui Liviu Dragnea, împotriva cui credeți, a premierului Grindeanu, de care li s-a făcut frică liderilor majorității parlamentare, bărbaților politici cărora li s-a ridicat părul pe sub cămașă din pricina câtorva realizări ale acestuia din urmă, recunoscute, inclusiv, de experți europeni. Când asta?! Tocmai când Dragnea și compania încearcă o îndepărtare/remaniere a miniștrilor incomozi de la butoane, de ce nu, inclusiv, a premierului.

Și pentru că ofensiva împotriva tuturor acestor puncte de imagine trebuia să poate un nume, li s-a spus „Atacul șocant al primarului Gabriela Firea la adresa premierului Grindeanu”.

Iată cum sună acesta, în copleșitoarea lui inutilitate „yesman-ită”: „Privesc și eu cu atenție și puțină îngrijorare faptul că domnul președinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mă îngrijorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu președintele partidului„, a comentat Firea, laA3.

Înțelegeți cum vine vorba ei!? Adică, nu mai poate dormi, dânsa, de grija lui Dragnea, ignorat, vezi Doamne, de arogantul, indisciplinatul și lipsitul de recunoștință, Grindeanu.

Cum s-ar spune, neajutoratul Dragnea, musai să fie apărat de revoluționara Mița Baston din Republica de la Ploiești, că, altfel, se duce, șeful, politicii de suflet.

Iar Grindeanu, cum îi e felul, i-a răspuns cât se poate de fricos și de blajin: „A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere. Guvernul României a înțeles nevoile și așteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creștere economică – cea mai mare din Europa -, ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înființează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creștere. Banca Mondială a îmbunătățit prognoza legată de creșterea economică de anul acesta. Așa cum am spus întotdeauna, mai avem foarte multe de făcut – acesta este drumul pe care am pornit și pe care suntem deciși să mergem în continuare. Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective și priorități pe care le împărtășim cu toții. Adversarii PSD se află în afara partidului„.

Dar ce, credeți că răspunsul premierului a mișcat pe cineva?! Pe nimeni. Ba, mai mult, Liviu Dragnea a dat cărțile pe față, recunoscând prin intervenția lui nefericită, că da, chiar el a angajat-o pe Firea, avocat: „Oamenii nu sunt roboți. Doamna Firea are tot dreptul să își exprime punctul de vedere. Doamna Firea vorbește în numele bucureștenilor (În numele meu, născut și crescut pe malul Dâmboviței, între Roșu și Piața Unirii, niciodată!! – n.a.). L-am rugat pe premier să se abțină de la declarații politice, pentru că e mai important să se aplece asupra programului de guvernare„, a explicat Dragnea.

Și anume cum să se aplece, dacă îmi este permis să întreb?!

Adică, Gabriela Firea, care la Capitală face, mai ales, nefăcute, are voie să-l atace pe Grindeanu, iar acesta din urmă are interzis să reacționeze?!

OK! Urmează „Răvășitul PSD”, eveniment organizat de Gabriela Firea, de ziua Bucureștilor. Întrucât tandemul Dragnea-primăriță pare să nu fie interesat de soarta românilor, ci doar de a lor, personal, pentru ocuparea obiectivelor Victoria-Cotroceni, indiferent în ce formulă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern