• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Imaginea României. La Rahova.

Imaginea României. La Rahova.
A califica atitudinea premierului Ponta drept obstrucționistă și ilegitimă și a face pasul înapoi ca să nu fie compromisă România la Bruxelles poate fi o dovadă de înțelepciune și eleganță.

A califica atitudinea premierului Ponta drept obstrucționistă și ilegitimă și a face pasul înapoi ca să nu fie compromisă România la Bruxelles poate fi o dovadă de înțelepciune și eleganță. Dar când ani de zile și-a obișnuit supușii cu politica de cap în gură, de lovituri golănești sub centură, conducându-se după deviza leninistă kto kavo, care pe care,  gestul acesta îi va fi interpretat lui T. Băsescu mai degrabă ca semn de slăbiciune, de frică. Mai ales după ce V. Ponta a avut grijă să-l amenințe cu suspendarea în caz că se duce și el la Bruxelles. Dacă derbedeul cartierului ajunge să se plângă celorlalți meseni că i s-a ocupat în mod nesimțit scaunul la cârciumă e semn că e pe ducă, nu că a devenit înțelept.

A afirma însă că tu, Traian Băsescu, ai creat o bună imagine României în UE, pe care o strică acum V. Ponta, e o închipuire de sine penibilă. O să-i simtă cineva lipsa lui T. Băsescu la Bruxelles? Ce să întineze Ponta, statutul de neam prost al Europei, băgat în seamă de nimeni pe care și l-a conturat cu talent T. Băsescu? Va înlocui doar incultura și incompetența diplomatică ale președintelui României cu faima de plagiator, de hoț,  înaintemergătoare premierului Ponta. Ambele personaje sunt o pacoste pentru imaginea României.

În clipa de față, imagine favorabilă României la Bruxelles face „peștele cel mare”, Adrian Năstase, băgat ras, frezat și îmbujorat la Rahova, după câteva zvârcoliri în undiță. 

PS
Ponta admite pentru El Pais că va demisiona dacă se dovedește că a plagiat. Acum vreo 10 zile o ținea sus și tare că singura sancțiune ar fi pierderea titlului de doctor, la care oricum nu ține, nicidecum demisia din fruntea guvernului. Dacă spune asta plagiatorul primitiv V. Ponta, pentru mine e limpede că și-a asigurat un verdict „înțelept” din partea Comisiei de Etică.

Inchide