Soldații ruși au fost filmați în timp de furau animale de la grădina zoologică din Herson. Au luat ratoni, lupi, păuni, o lamă și un măgar

Soldații ruși au fost filmați în timp de furau animale de la grădina zoologică din Herson. Au luat ratoni, lupi, păuni, o lamă și un măgar
Publicat: 14/11/2022, 17:25

După ce au furat mașini de spălat, artefacte culturale, electrocasnice și toalete, soldații ruși au pus mâna și pe mai multe animale de la gradina zoologică din Herson.

Se pare că soldații au furat șapte ratoni, doi lupi, păuni, o lamă și un măgar, relatează The Washington Post.

Ministrul Apărării al Ucrainei a postat un videoclip în care se observa cum un bărbat rus a furat un raton de la grădina zoologică din Herson. Persoana care a luat ratonii ar fi Oleg Zubkov, proprietarul parcului de safari Taigan Lion Park, situat în Crimeea, în zona ocupată de ruși din 2014.

Într-o altă postare s-a văzut cum un bărbat îmbrăcat într-o uniformă kaki ia cu forța o lamă și o bagă într-o dubă.

Directorul parcului din Crimeea a numit-o „evacuare temporară”

„Va fi mult mai bine pentru lupi: teritoriu mare, soare din Crimeea și, în plus, după carantină, vor primi un mascul. A fost visul lor să locuiască aici”, a spus Zubkov. Acesta a adăugat că animalele, inclusiv orice pui de lup, vor fi trimise înapoi după ce Rusia va reocupa Hersonul.

„Pentru noi aceasta este o misiune umanitară. Aceste animale nu au nicio valoare zoologică pentru noi. Avem proprii noștri lupi. Avem 75 de ratoni. Am putea face conserve de carne de raton. Am luat aceste animale pentru a le menține în viață și pentru ca locuitorii din Herson să fie bucuroși să-i revadă în viață. Animalele sunt pe mâini bune”, a mai spus Oleg Zubkov.

Furtul animalelor a fost raportat pe scară largă în presa rusă, portretizată ca un mic punct luminos într-o imagine sumbră.

Zubkov, care se autointitulează Omul Leu, a fost condamnat pentru neglijență după ce unul dintre tigrii săi a mușcat degetul unui băiețel de 1 an.

A fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare și a ispășit două luni. Un tribunal a anulat sentința din 27 octombrie și l-a eliberat la scurt timp după aceea, cu condiția să nu părăsească zona. Zubkov a spus că liderul desemnat al Kremlinului în Crimeea, Serghei Aksyonov, a intervenit pentru a se asigura că poate călători la Herson pentru a lua animalele.

Luna trecută, rușii au mutat oasele faimosului comandant rus din secolul XVIII, Grigori Potemkin, din orașul ucrainean Herson. Potemkin, o figură militară rusă din secolul al XVIII-lea, a anexat Crimeea, a fondat orașul, a guvernat ținuturile imperiale ale Rusiei din regiune și a creat Flota Mării Negre. El a fost, de asemenea, renumit ca iubitul și protejatul apropiat al împărătesei Ecaterina a II-a, care era cunoscută sub numele de Ecaterina cea Mare.

Administrația Herson, numită de Kremlin, a scos și sute de lucrări și icoane valoroase de la Muzeul de Artă al orașului, potrivit acuzațiilor făcute de personalul muzeului.

„Ei o numesc „evacuare”. În limba noastră este „jefuire”,se spune în postare. Lucrările au apărut ulterior în Muzeul Central din Tavrida din orașul Crimeea Simferopol. Poliția din Herson a anunțat o anchetă penală cu privire la furtul lucrărilor, deși se concentrează pe stabilizarea orașului recent reluat.

Poliția a mai raportat că forțele ruse au furat patru mașini oficiale ale unui centru medical, echipamente informatice ale spitalului, medicamente, mașini ale civililor, bărci și arme de vânătoare.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie