7 alimente pentru un ten perfect

7 alimente pentru un ten perfect
Publicat: 01/07/2014, 18:42
Actualizat: 29/07/2014, 19:09

Ai dormit 8 ore pe noapte, ți-ai cumpărat tot felul de produse de îngrijire a pielii, iar ridurile și cearcănele nu dispar în ciuda eforturilor depuse. Experții în frumusețe spun că există o serie de alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, scrie site-ul Amerikanki.

● Ardeii grași de culoare roșie pot fi mâncați atât în stare crudă, cât și gătiți. Un singur ardei conține peste 100% din doza zilnică de vitamina C necesară organismului. Acesta conține fier și vitamina B6. Datorită conținutului bogat de carotenoide, nutrienți ce luptă împotriva radicalilor liberi și care stimulează circulația sângelui de la nivelul pielii. Carotenoidele ajută la prevenirea ridurilor, dând astfel un aspect mai tânăr al pielii.

● Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, acizi grași și flavonoizi, nutrienți care asigură pielii un aspect neted. Mai mult, acest tip de ciocolată ajută la combaterea efectelor negative ale soarelui.

● Somonul asigură necesarul zilnic de vitamina D, nutrient esențial pentru sănătatea inimii, oaselor, colonului și creierului. Specialiștii în frumusețe recomandă acest tip de pește deoarece previne apariția ridurilor, a accenei și menține pielea hidratată.

● Uleiul de cocos ajută la estomparea ridurilor și menține pielea hidratată. Acest aliment este o sursă bogată de grăsimi saturate.

● Ceaiul verde conține uleiuri esențiale, teină, alcaloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu și fier oferă organismului multiple beneficii, protejând inima, accelerând metabolismul și eliminând stările de oboseală. Flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienți, care au efecte benefice pentru organism și care trebuie să facă parte din dieta zilnică.

● Spanacul conține fier, vitamina E, magneziu, vitamina A, fier, vitamina C, acid folic și calciu. Contrar legendei, absorbția de fier este foarte scăzută, fiind combinat cu acidul oxalic, rămâne neabsorbit și are efecte de accelerare a tranzitului intestinal lent, adaugă specialistul. Persoanele care mănâncă regulat spanac prezintă un risc scăzut de cataractă, deoarece alimentul conține luteină, o substanță care protejează proteinele cristalului.

● Papaya este un fruct care are un conținut scăzut de calorii. Acest aliment conține 39 de calorii la 100 de grame. Papaya conține vitamina C, vitamina E, antioxidantul beta-caroten, nutrienți esențiali pentru reducerea inflamațiilor și a acneei.