Prețuri de sezon! Câți lei costă o pizza într-un restaurant din Mamaia

Prețuri de sezon! Câți lei costă o pizza într-un restaurant din Mamaia
Sursa: Facebook
Publicat: 03/05/2022, 10:00
Actualizat: 03/05/2022, 10:05

Nici nu a început bine sezonul estival ca prețurile pe litoral au luat-o razna. E incredibil cât a ajuns să coste o pizza, la malul mării.

Nu doar cazarea e scumpă la mare, ci și mâncarea. Românii care au ales să petreacă un weekend la malul mării au făcut economii serioase înainte.

„Distracția costă” – pare a fi motto-ul celor din industria HoReCa. Prețurile din restaurante și hoteluri poate concura oricând cu cele de pe Riviera Franceză.

Cât costă o pizza la un restaurant din Mamaia

Cine a vrut să mânce la restaurant, odată cu deschiderea sezonului estival, a trebui să plătească pentru o pizza între 47 și 49 de lei, în media. Cea mai ieftină are un topping format din patru tipuri de brânză, iar cea mai scumpă are și creveți.

Cum a fost la mare, de 1 Mai

GÂNDUL a străbătut plaja și a stat de vorbă cu o parte dintre turiștii care au venit la mare de 1 mai, întrebându-i cum au „trăit” această mini-vacanță.

„Excelent, ca întotdeauna la mare, de 1 Mai. Începutul sezonului estival, totul este minunat. Am venit aici de la începutul weekendului, de ieri. Suntem o familie cu copii, ne dorim mai mult liniște, vreme frumoasă, să nu bată vântul, am venit pentru lucrurile mai naturale. Totul este în regulă, ce ne-am așteptat am și găsit.

După doi ani de restricții, totul e OK. Noi suntem o familie cu copii, am respectat restricțiile, ne bucurăm și vedem că toată lumea se bucură”, spune unul dintre turiștii care au încercat să se bucure, două zile, de contactul cu litoralul.

„Avem și un buget pentru acest weekend, dar l-am cam epuizat…”

O altă turistă intervievată de GÂNDUL a spus că a existat un buget pentru weekendul de 1 Mai, dar acesta s-a cam „epuizat”.

Dincolo de asta, însă, totul este „foarte frumos” la malul mării, iar turiștii au profitat de faptul că vremea a fost bună.

”E foarte frumos. E cald, e plăcut, e o plăcere să te plimbi. Am venit de vineri și plecăm mâine. Am profitat și de vreme și de faptul că ne-am putut plimba liberi (n.red. – fără restricțiile care fuseseră impuse în alți ani, din cauza pandemiei). Avem și un buget pentru acest weekend, dar l-am cam epuizat. Prețurile au crescut cu cel puțin 30-50% față de anii anteriori. Astăzi, fiind și ultima zi, o să ne plimbăm și o să mergem la o cherhana să mâncăm”, mai spune turista.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase