EXCLUSIV VIDEO | Muzeul Cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. Pasărea inteligentă care poate vorbi și număra până la 30 (III)

Publicat: 31/05/2023, 12:00

Cu o biodiversitate uimitoare – aproape 5.500 de specii, dintre care 1.839 de plante -, Delta Dunării se numără printre cele mai bine conservate delte din Europa, fiind considerată de majoritatea specialiștilor un adevărat labirint de lacuri și canale ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume.

Nu întâmplător a fost trecută în Patrimoniul Mondial UNESCO, dată fiind caracteristica ei de rezervație a biosferei. Este a treia ca mărime din Europa și se află pe un onorabil loc trei, din aceeași perspectivă, la nivel mondial.

Cu 30 de habitate protejate la nivel european – câteva dintre ele pur românești, ceea ce înseamnă că nu mai sunt nicăieri întâlnite în lume -, Delta Dunării oferă privitorului de ocazie un spectacol cu adevărat grandios, în mare parte posibil grație celor 331 de specii de păsări. Nu mai puțin de 130 dintre ele sunt migratoare. Despre ele vom vorbi în cea de-a treia și ultima parte a reportajului referitor la Muzeul Cinegetic Posada și la poveștile lui fascinante.

Nu înainte, însă, de a zăbovi asupra obiceiurilor și caracteristicilor, unele de-a dreptul ciudate, pe care le au păsările de pradă.

Exponatele prind încet-încet viață, sub tirul cuvintelor mitraliate de muzeograful Florentina Pitic. Facem cunoștință cu două păsări despre care aflăm că au dispărut în România, motivele fiind puse pe seama ignoranței și sălbăticiei oamenilor, pe de o parte, dar și a dezvoltării agriculturii, pe de alta.

Vine la rând corbul, considerat printre cele mai inteligente păsări, cu un dezvoltat simț al supraviețuirii, dar și cu o capacitate extrem de rară în cazul tuturor celorlalte sălbăticiuni: darul de a putea vorbi.

Din reportajul video poți afla cu ce calități, cu adevărat fenomenale, este înzestrat corbul.

Următorul popas îl facem în sala ticsită cu înaripate pe care nu le putem găsi nicăieri în altă parte decât în Delta Dunării.

Ne apropiem de finalul călătoriei noastre printre exponatele, unice în România, ale Muzeului Cinegetic Posada. Ultima oprire este în sala destinată faunei așa-numite exotice.

Punem punct aici poveștii fascinante despre castelul de odinioară al domnitorului Gheorghe Bibescu. Un castel incendiat de germani, prădat, iar mai apoi distrus din temelii de unguri, devenit în cele din urmă, grație Muzeului Cinegetic Posada, loc de preumblare pentru cei care îndrăgesc lumea necuvântătoarelor.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Muzeul cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. De la CASTELUL lui Gheorghe Bibescu la trofeele lui Ceaușescu

EXCLUSIV VIDEO | Muzeul Cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. Cum a ajuns cerbul ”de aur” Guguștiucul în bătaia armei lui Ceaușescu (II)

EXCLUSIV VIDEO | De ce a fost bombardat Podul peste Prut construit de Eiffel și care este legătura cu celebrul turn parizian

EXCLUSIV VIDEO | Old Shatterhand, personajul legendar din cartea Winnetou, a fost român. Povestea fascinantă a lui John Xantus, dezvăluită de unul dintre urmașii marelui explorator român ajuns în Vestul Sălbatic

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Gheorghe Dincă, ELIBERAT! Răsturnare de situație în cazul Caracal
Gabriela Cristea, jignită crunt: „Și ce vrei mamaie, să facă el tot”
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse