EXCLUSIV VIDEO | Muzeul Cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. Pasărea inteligentă care poate vorbi și număra până la 30 (III)

Publicat: 31/05/2023, 12:00

Cu o biodiversitate uimitoare – aproape 5.500 de specii, dintre care 1.839 de plante -, Delta Dunării se numără printre cele mai bine conservate delte din Europa, fiind considerată de majoritatea specialiștilor un adevărat labirint de lacuri și canale ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume.

Nu întâmplător a fost trecută în Patrimoniul Mondial UNESCO, dată fiind caracteristica ei de rezervație a biosferei. Este a treia ca mărime din Europa și se află pe un onorabil loc trei, din aceeași perspectivă, la nivel mondial.

Cu 30 de habitate protejate la nivel european – câteva dintre ele pur românești, ceea ce înseamnă că nu mai sunt nicăieri întâlnite în lume -, Delta Dunării oferă privitorului de ocazie un spectacol cu adevărat grandios, în mare parte posibil grație celor 331 de specii de păsări. Nu mai puțin de 130 dintre ele sunt migratoare. Despre ele vom vorbi în cea de-a treia și ultima parte a reportajului referitor la Muzeul Cinegetic Posada și la poveștile lui fascinante.

Nu înainte, însă, de a zăbovi asupra obiceiurilor și caracteristicilor, unele de-a dreptul ciudate, pe care le au păsările de pradă.

Exponatele prind încet-încet viață, sub tirul cuvintelor mitraliate de muzeograful Florentina Pitic. Facem cunoștință cu două păsări despre care aflăm că au dispărut în România, motivele fiind puse pe seama ignoranței și sălbăticiei oamenilor, pe de o parte, dar și a dezvoltării agriculturii, pe de alta.

Vine la rând corbul, considerat printre cele mai inteligente păsări, cu un dezvoltat simț al supraviețuirii, dar și cu o capacitate extrem de rară în cazul tuturor celorlalte sălbăticiuni: darul de a putea vorbi.

Din reportajul video poți afla cu ce calități, cu adevărat fenomenale, este înzestrat corbul.

Următorul popas îl facem în sala ticsită cu înaripate pe care nu le putem găsi nicăieri în altă parte decât în Delta Dunării.

Ne apropiem de finalul călătoriei noastre printre exponatele, unice în România, ale Muzeului Cinegetic Posada. Ultima oprire este în sala destinată faunei așa-numite exotice.

Punem punct aici poveștii fascinante despre castelul de odinioară al domnitorului Gheorghe Bibescu. Un castel incendiat de germani, prădat, iar mai apoi distrus din temelii de unguri, devenit în cele din urmă, grație Muzeului Cinegetic Posada, loc de preumblare pentru cei care îndrăgesc lumea necuvântătoarelor.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Muzeul cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. De la CASTELUL lui Gheorghe Bibescu la trofeele lui Ceaușescu

EXCLUSIV VIDEO | Muzeul Cinegetic Posada și poveștile lui fascinante. Cum a ajuns cerbul ”de aur” Guguștiucul în bătaia armei lui Ceaușescu (II)

EXCLUSIV VIDEO | De ce a fost bombardat Podul peste Prut construit de Eiffel și care este legătura cu celebrul turn parizian

EXCLUSIV VIDEO | Old Shatterhand, personajul legendar din cartea Winnetou, a fost român. Povestea fascinantă a lui John Xantus, dezvăluită de unul dintre urmașii marelui explorator român ajuns în Vestul Sălbatic

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu