Rezultate BACALAUREAT 2012 la liceul VIP-urilor „Jean Monnet”: rata de promovare de 81%. „Hawaii, vin acum!”

Rezultate BACALAUREAT 2012 la liceul VIP-urilor Jean Monnet: rata de promovare de 81%. Hawaii, vin acum!
Publicat: 09/07/2012, 11:46
Actualizat: 29/07/2014, 22:17

Emoții intense duminică la Liceul Teoretic Jean Monnet din cartierul Primăverii. Încă de la ora 11:00 absolvenții de liceu veniți singuri sau cu părinții „păzeau” porțile liceului, pentru a vedea listele cu REZULTATE LA BACALAUREAT 2012. Urmează să fie afișate notele obținute de peste 300 de elevi de la două licee din București: „Jean Monnet” și „Nicolae Toniza”.

„Unde sunt decapotabilele din alți ani? Doar un singur X5 am văzut…”, comenta plictisit cineva care își făcea vânt cu o revistă. „Probabil i-au adus șoferii și i-au lăsat aici”, îi răspunde altcineva.

La orele 14:00 bodyguarzii deschid porțile de fier, iar lumea se înghesuie în fața panourilor din curtea instituției de învățământ. Trei televiziuni transmit în direct imagini.

„Nu pot să cred că am luat. Hawaii, vin acum!”

„Am luat, am luat, nu pot să cred că am luat! Hawaii, vin acum!”, țipă de bucurie o elevă în pantaloni scurți, machiată puternic. „9,95, bravo Caterinca!”, urlă unul dintre colegii ei, urmărind cu degetele tremurând pe geamul panoului cu rezultatele.

O mamă care își ține strâns de mână fiica, acordă un scurt interviu unui reporter de televiune. „A obținut rezultate bune, mai bune decât ne așteptam. Este un copil tare bun. Desigur, a fost și la meditații, altfel nu se putea”, se mândrește părintele absolventei.

La câțiva metri mai încolo, o tânără plângea în hohote pe umărul mamei sale. „Am picat la matematică. La română am luat 8,30. Eu știu că am făcut…”, suspina ea, iar cineva încerca să o liniștească, amintindu-i că „mâine dimineață la ora 8 vii și depui contestație”.

Rata de promovare la liceul VIP-urilor: 81%

Rata de promovare la examentul de bacalaureat din 2012 de la Liceul Teoretic Jean Monnet a fost de 81% – față de 78% anul trecut -, iar la Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza – 85%.

În acest an, nici unul dintre absolvenții claselor a XII-a de la „Jean Monnet” și „Nicolae Toniza” nu a obținut zece „pe linie”. Cei care au obținut note de zece la limba română pot fi numărați pe degetele de la o mână. Nici un elev nu a primit nota maximă la matematică.

„Cei mai mulți au picat la matematică. Cele mai mici note au fost 3 și ceva. Cei opt care picaseră examenul de bacalaureat în toamna anului trecut au trecut toți acum”, a declarat pentru gândul Emilia Tănase, director adjunct la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.

La o oră de la afișarea rezultatelor, încă mai soseau cei curioși să afle notele la examen. „Nine point eleven, general (9,11 media generală – n.n.)”, i se adresează o doamnă unui domn care părea că nu cunoaște limba română. Apoi, la telefon : „Scumpa mea, hai să îți citesc și ție ce rezultate ai obținut. Ai luat media generală 9 și 11. La română ai luat cel mai mult”, nu își ascunde bucuria femeia.

„Cât câștig eu într-o lună, cheltuie copiii aștia într-o oră”

„Cât câștig eu într-o lună, trei milioane și ceva – vă arăt fluturașul -cheltuie copiii aștia într-o oră”, ne șoptește o femeie oacheșă, care ne spune că este portăreasă de 16 ani la Liceul „Jean Monnet”. Apoi ne spune că două foste eleve ale liceului, Oana R., tânăra implicată în „scandalul cu violul, cu profesorul de sport”, dar și Mădălina Pamfilie, „asistenta lu’ Capatos”, nu au dat bacalaureatul la Monnet. „Amândouă au plecat din liceu, după scandalurile care au fost…”, ne mai spune portăreasa.

În Capitală, rata de promovare după afișarea primelor REZULTATE ale BACALAUREATULUI este de 39%. Absolvenții nemulțumiți pot depune contestații luni, 9 iulie, între orele 8 și 12. Marți și miercuri vor fi soluționate contestațiile, urmând ca joi, 13 iulie, să se afișeze rezultatele finale.

Portalul EDU.RO publică REZULTATELE FINALE ale EXAMENULUI de BACALAUREAT. Aici puteți vedea NOTELE AFIȘATE pentru TOATE JUDEȚELE la BACALAUREAT 2012.

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Horoscop luni, 18 octombrie! Zodia care are cei mai mulți dușmani. Nu face eroarea fatală...
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021