Cum poate fi tratat eficient cel mai frecvent cancer din România? Avantajele managementului integrat

Cum poate fi tratat eficient cel mai frecvent cancer din România? Avantajele managementului integrat
Publicat: 07/02/2024, 10:56

Cancerul colorectal este cel mai frecvent tip de cancer în România, numeroase cazuri fiind raportate în fiecare an. Din fericire, în prezent există tratamente moderne, care permit chiar vindecarea acestei afecțiuni, mai ales dacă boala este descoperită într-un stadiu incipient.

Celulele de la nivelul colonului și rectului pot suferi mutații genetice, care duc la înmulțirea lor necontrolată și la formarea de tumori. Astfel apare cancerul colorectal. Această afecțiune se manifestă deseori doar în stadiile avansate, când tratamentul trebuie să fie mai agresiv. Chiar și în această situație, pacientul poate beneficia de un tratament eficient, dacă se adresează unui centru oncologic performant, care poate asigura managementul integrat al cancerului.

La Centrul Oncologic SANADOR, tratamentul pentru cancer este personalizat și multimodal. Pacienții care au primit diagnosticul de cancer colorectal au acces la Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din oncologi, radiologi, chirurgi, anatomopatologi, gastroenterologi și medici cu alte specializări, care stabilesc împreună care este cel mai potrivit tratament pentru fiecare pacient în parte.

Investigațiile avansate, atât înainte de începerea tratamentului, cât și după finalizarea acestuia, pentru monitorizarea evoluției pacientului, sunt esențiale. Pe lângă colonoscopie, investigația de bază pentru examinarea colonului și identificarea tumorilor, un rol important îl are analizarea în laborator a unor fragmente de țesut obținute prin biopsie.

Examenul imunohistochimic completează examinarea histopatologică și oferă un diagnostic de certitudine, stabilind totodată susceptibilitatea de răspuns la tratament a tumorii analizate. În acest fel, medicul poate alege tratamentul cel mai eficient, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Liviu, un pacient cu cancer colorectal, a beneficiat de managementul integrat al acestei afecțiuni la Centrului Oncologic SANADOR și a trecut cu bine peste această provocare. Deși a fost diagnosticat cu cancer într-un stadiu avansat, abordarea integrată, tratamentele moderne și respectarea indicațiilor medicilor i-au permis ca, la 5 ani de la descoperirea bolii, să se poată bucura în continuare de viață.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu cancer colorectal și alte tipuri de cancer beneficiază de servicii oncologice de vârf, prin management integrat, dotări de excepție și echipamente ultraperformante. În funcție de indicația medicală stabilită, pacienții au acces la proceduri moderne de oncologie medicală (chimioterapie, terapie țintită și imunoterapie), radioterapie, medicină nucleară și chirurgie oncologică.

În fiecare an, ziua de 4 februarie este marcată ca Ziua internațională a luptei împotriva cancerului. SANADOR este alături de pacienți și subliniază importanța controalelor medicale periodice, a unui stil de viață sănătos și a serviciilor medicale e cea mai bună calitate, pentru a putea gestiona eficient această afecțiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...