E dovedit: Renunțarea la alcool îți îmbunătățește starea mentală

Redactor:
Alexandra Mortu
E dovedit: Renunțarea la alcool îți îmbunătățește starea mentală
Un nou studiu publicat în CMAJ a analizat date obținute de la aproape 10.400 de participanți din Hong Kong și peste 31.000 de participanți din Statele Unite ale Americii.

Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că bărbații și femeile care au fost abstinenți în privința alcoolului de-a lungul întregii vieții au raportat cel mai ridicat nivel al sănătății mentale iar persoanele care îl consumau cu moderație au dezvăluit că starea mentală li s-a înmbunătățit după ce au renunțat la el.

„Studiul nostru reprezintă o dovadă care sugerează că recomandarea consumului moderat de alcool este una benefică pentru o dietă sănătoasă”, a declarat co-autorul studiului, Michael Ni, asistent profesor la Universitatea din Hong Kong.

„Renunțarea la alcool, chiar și atunci când e consumat moderat, reprezintă un factor favorizant în îmbunătățirea stării de sănătate atât în rândul chinezilor, cât și în rândul americanilor”, a continuat acesta.

Studiul nu a inclus și persoanele care consumau alcool în exces, ci persoane care consumau în mod moderat: în medie, 14 băuturi pe săptămână, în cazul bărbaților, și 7 băuturi pe săptămână, în cazul femeilor.

Femeile care au renunțat la consumul de alcool au arătat îmbunătățire mai mare a stării mentale comparativ cu persoanele care au fost abstinente întreaga viață, însă în cazul bărbaților nu a fost descoperit acest lucru.  

Foto: Pixabay

 
Inchide