Drama Doncăi Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu: „La opt luni, i s-a scos bebelușul din burtică, cu prima ei iubire, Nicușor”

Drama Doncăi Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu: „La opt luni, i s-a scos bebelușul din burtică, cu prima ei iubire, Nicușor”
Nicu și Donca, alături de mai mulți prieteni, printre care și Mircea Lucescu
Publicat: 27/10/2021, 10:41
Actualizat: 27/10/2021, 11:55

Donca Sonia Mizil, fosta mare iubire a lui Nicușor Ceaușescu, a fost înmormântată, marți, în Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. Nepoata sa, Oana Mizil, a transmis un mesaj de durere și a declarat că a stat lângă mătușa ei până în ultima clipă a vieții. Oana a vorbit și despre marea dramă a Doncăi.

După o grea suferință, de aproape doi ani, din cauza unei boli cumplite, Donca Sonia Mizil s-a stins din viață sâmbătă 23 octombrie, la un spital din București.

Marți, sora lui Serghei Mizil a fost înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București.

Nepoata sa, Oana Mizil, a făcut câteva declarații emoționante, după înmormântare.

“Foarte greu, pentru că Donca a fost ca și mama mea. Ne-a crescut de când eram mici. Ce să zic, a plecat o parte din sufletul meu. S-a dus și am stat cu ea până în ultima clipă, am ținut-o de mână. Eu, fetele ei și soțul ei. Am stat cu ea cam tot timpul, pentru că de doi ani de zile suferea destul de rău și în ultimele zile chiar am stat lângă ea”, a mărturisit Oana Mizil, la Prima TV.

Oana Mizil a vorbit și despre marea dramă a Doncăi, respectiv pierderea unui copil la opt luni de sarcină, după ce ar fi fost forțată să avorteze.

„A avut regrete cu acel copil pe care nu a putut să îl aibă. La opt luni i s-a scos bebelușul din burtică, cu prima ei iubire, Nicu. Apoi am apărut noi și soțul ei, care este un om extraordinar și va rămâne în continuare alături de noi”, a mai spus Oana Mizil, care este fiica Lidiei Niculescu-Mizil , sora Doncăi și a lui Serghei.

S-a spus că Elena Ceaușescu a ordonat ca Donca să fie dusă forțat la avort

Dona Mizil a fost marea iubire a lui Nicușor Ceaușescu, dar relația dintre cei doi nu a fost deloc pe placul Elenei Ceaușescu. Mai mult, se spune că Elena o ura atât de mult pe Donca încât ar fi dat ordin ca tânăra să fie dusă cu forța la avort, ca să nu nască un copil cu Nicușor.

Nicu și Donca s-au iubit aproape 10 ani, dar fiul cel mic al dictatorului nu a apucat să o ia de nevastă pe marea lui iubire. Prietenii lui Nicu spun că dintre toate femeile pe care le-a cunoscut, Donca a fost cea pe care a iubit-o cu adevărat.

În cele din urmă, Nicușor s-a căsătorit cu Poliana Cristescu, așa cum și-a dorit mama sa, iar Donca s-a măritat cu Dan Sonia.

Nicu Ceaușescu a murit la Viena, în 1996

Nicu Ceaușescu a murit în septembrie 1996, la Viena, după o grea suferință. Era internat într-un celebru spital din capitala Austriei, având ciroză în ultimă fază.

Apropiații lui Nicu spun că, după Revoluție, dar mai ales în ultima perioadă de viață, fiul dictatorilor consuma foarte mult alcool, în special tărie, ceea ce i-a afectat foarte mult ficatul.