Prietenii nu l-au uitat. Mormântul lui Nicu Ceaușescu este plin de flori. Serghei și Mircea Oprean sunt printre cei care i-au aprins o lumânare de ziua lui | FOTOGRAFII EXCLUSIVE

Publicat: 03/09/2021, 14:31

Mormântul lui Nicu Ceaușescu din Cimitirul Ghencea era, vineri, plin de flori, aduse de zeci de prieteni pe 1 septembrie, când fiul dictatorilor ar fi împlinit 70 de ani.

Zeci de prieteni și rude s-au reunit, zilele trecute, pe 1 septembrie, la mormântul lui Nicu Ceaușescu, în ziua în care acesta ar fi împlinit 70 de ani.

De altfel, cunoscuți și prieteni ai lui Nicu au continuat să vină pe tot parcursul acestei săptămâni pentru a aprinde o lumânare la mormântul celui mai mic dintre copiii familiei Ceaușescu.

Vineri dimineață, mormântul lui Nicu era plin de flori proaspete și de lumânări aprinse.

„Domnul Mircea (Mircea Oprean, soțul Zoiei Ceaușescu -n.r.) are grijă de aceste morminte. Au fost mulți acum două zile, era plin pe tot platoul ăsta. Era și prietenul lui, Serghei, erau mai multe doamne care plângeau, numai lume bună”, ne-a spus unul dintre îngrijitorii din Cimitirul Ghencea.

Pe crucea lui Nicu este așezată acum și o fotografie cu acesta, de pe vremea când avea în jur de 30 de ani, și care este semnată cu data de 1.09.2021.

Mormântul lui Nicu este foarte aproape de cel al părinților

Mormântul lui Nicu este la doar câțiva metri de cel al părinților săi – cuplul de dictatori Nicolae și Elena Ceaușescu.

Și pe mormântul acestora sunt așezate flori proaspete, semn că prietenii „Pințișorului” au trecut și pe la cavoul dictatorilor.

Fiul cel mic al cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit pe 1 septembrie 2021 vârsta de 70 de ani. „Prințișorul”, așa cum era Nicu „alintat” de opinia publică de dinainte de 1989, a dispărut la doar 45 de ani.

Nicu Ceaușescu a murit  în septembrie 1996

În jurul morții acestuia s-au creat controverse și s-a spus că ar fi fost ucis, însă, Nicu a murit din cauze naturale, „de ficat”, cum spunea și Serghei Mizil. De altfel, diagnosticul de ciroză hepatică i-a fost pus de profesorul Alexandru Oproiu, care a susținut că ficatul lui Nicu era cirotic încă de la Revoluție.

În septembrie 1996, Nicu a fost transferat la Viena, fiind în stare gravă, iar după câteva zile a murit.

Trupul neînsuflețit al lui Nicu Ceaușescu a fost repatriat la scurt timp și înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar. Potrivit prietenilor acestuia, cel care s-a ocupat de repatrierea lui Nicu Ceaușescu a fost omul de afaceri George Copos.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult