Firmă de taxi, sancționată pentru că a refuzat să transporte un copil cu dizabilități. Ce amendă a primit de la CNCD

Firmă de taxi, sancționată pentru că a refuzat să transporte un copil cu dizabilități. Ce amendă a primit de la CNCD
Boala duce la pierderea progresivă a funcției musculare și invaliditate la copii Foto: Pixabay.com - caracter ilustrativ
Publicat: 13/08/2020, 14:04

O firmă de taximetrie din Târgu Mureș a fost sancționată ieri de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 10.000 de lei, pentru refuzul de a transporta un copil cu dizabilitate locomotorie, informează CNCD într-un comunicat, potrivit educatieprivata.ro

,,Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate  locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoțit de mamă, constituie o faptă de discriminare  directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiții de egalitate, potrivit art. 2  alin. (1) coroborat cu art. 11 alin. (2). S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei față de S.C. TRANSRELAXA S.R.L. din Târgu Mureș”, este decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Firmă de taxi, amendată cu 10.000 lei, pentru refuzul de a transporta un copil cu dizabilitate locomotorie

Modul în care o persoană se poate adresa CNCD-ului este printr-o petiție care trebuie să cuprindă: numele și prenumele celui care face sesizarea; adresa unde se dorește să fie primit răspunsul Consiliului; număr telefonic pentru ca persoana care depune plângerea să poată fi contactată pentru informații suplimentare (dacă sunt necesare); conținutul plângerii, unde vor fi prezentate în detaliu faptele coniderate de reclamant ca fiind discriminatorii; date care să permită identificarea persoanei acuzată de discriminare (adresa, eventual telefon etc.).

Taximetrist bătut până la inconștiență pe un bulevard central din București. Imagini cu un puternic impact emoțional!!!

La începutul lunii august, un taximetrist din Capitală a fost internat în stare gravă după ce, sâmbătă dimineață, în jurul orei 8.00, a fost jefuit și bătut de doi tineri care l-au lăsat inconștient pe caldarâm. Conflictul violent izbuctit între șoferul de taxi și agresori, a fost filmat de un trecător.

Potrivit polițiștilor bucureșteni, sâmbătă dimineață, o persoană a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că, în zona Mihai Bravu, un bărbat a fost agresat și are nevoie urgentă de ajutor medical.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase