MĂRTURIE. Medicii de la Spitalul din Arad, strigăt de ajutor: „O să ajungem ca la Suceava. Plânge toată secția ATI efectiv. Nu avem nimic, ni se dă o mască subțire pe toată tura”

MĂRTURIE. Medicii de la Spitalul din Arad, strigăt de ajutor: „O să ajungem ca la Suceava. Plânge toată secția ATI efectiv. Nu avem nimic, ni se dă o mască subțire pe toată tura”
Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 25/03/2020, 12:30

Medicii, asistenții medicali și personalul auxiliar de la Spitalul Județean din Arad sunt speriați după ce au îngrijit un pacient testat mult prea târziu pentru coronavirus și care, ulterior, a decedat. Procurorii au deschis dosar penal in rem.

„Mă întreb doar câte persoane din spital au intrat în contact cu pacientul ăsta? Deocamdată nimeni nu știe răspunsul ăsta. Aici, în spital, e panică. Toți se gândesc că poate au luat virusul de la el și apoi l-au dat mai departe. De ce nu l-au dus la TBC, că doar au pregătit spitalul pentru pacienți ca el. Trebuie să ne gândim că, după ce au intrat în contact cu pacientul respectiv, toți oamenii ăia din spital au mers acasă, au mers în diferite alte locații, au mers la cumpărături. Așadar, șansele de răspândire sunt mari, foarte mari”,spune un medic arădean, potrivit SpecialArad.ro.

Totodată, la Serviciul Județean de Ambulanță s-ar fi dat niște măști de „cea mai proastă calitate posibilă”, dacă ne luăm după mărturia unui medic. „Vă trimit poze cu măștile primite de noi zilele trecute. O să vă cruciți. Unde mai pui că uneori nici săpun să ne spălăm pe mâini n-avem. Și gândiți-vă că noi suntem primii care luăm contact cu oamenii”, mai precizeaza un alt medic.

„Nu avem nimic. Avem niște de măști subțiri. Măștile astea pe care ni le-au dat ei nu au efect. Virusul ăsta are nu știu câți microni, iar dacă nu ai o mască ce are un filtru bun, orice altă mască e inutilă”, spune unul dintre medici, în vreme ce un alt coleg de-ai săi spune că „ni se dă o mască pe tură. Cum să folosesc o mască pe o tură întreagă? O mască de-aia trebuie folosită o oră, poate două, dar nu o tură întreagă. Și ei le spun oamenilor că avem de toate. Avem, pe naiba”

Cazul Suceava le dă frisoane

Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Spitalul Județean din Suceava le dă de gândit medicilor arădeni. Aceștia se tem  să nu se ajungă într-o situație ca cea de la Suceava, unde lucrurile sunt de-a dreptul dramatice și unde nu mai puțin de 92 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

„O să ajungem fix ca la Suceava. Eu cred că s-au făcut multe greșeli în cazul ăsta. Gândiți-vă că, dacă o parte din medici, asistente sau infirmieri s-au infectat de la pacientul ăsta, ei infectează tot spitalul. Se aude prin spital că urmează să îi testeze pe toți cei care au intrat în contact cu pacientul depistat pozitiv. Păi îi testează degeaba acum, că există posibilitatea ca rezultatul să iasă fals pozitiv. Dacă vorbim de un contact de 1-2 zile, poate să nu iasă testul pozitiv. Virusul nu are replicare virală suficientă. Deci, în primele zile poate să iasă fals pozitiv. Există șanse să efectiv Spitalul Județean Arad. Punem spitalul pe butuci”, spune unul dintre medicii arădeni speriați de situație, care se teme ca situația să nu fie mușamalizată în cele din urmă”, mai spune un alt medic pentru publicația SpecialArad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?