Simona Halep câștigă turneul de la Dubai, după o finală trepidantă cu Elena Rybakina

Simona Halep câștigă turneul de la Dubai, după o finală trepidantă cu Elena Rybakina
Publicat: 22/02/2020, 19:25
Actualizat: 22/02/2020, 20:13

Simona Halep a reușit prima performanță majoră din 2020, câștigând turneul Premier de la Dubai, după ce la Australian Open s-a oprit în semifinale. Este al 20-lea trofeu câștigat de Simona Halep în circuitul WTA. A fost o victorie extrem de grea, după tie-break în setul decisiv. Meciul a fost transmis în LIVE TEXT pe Gândul.ro. La pachet cu victoria, a venit și o veste neplăcută azi de la WTA: Simona Halep s-a retras de la următorul turneu, cel de la Doha.

Simona Halep a câștigat primul turneu din 2020, după o victorie fabuloasă la Dubai, scor 3-6, 6-3, 7-6 în fața bătăioasei Elena Rybakina. Pentru victoria de azi, Simona Halep pleacă acasă cu un cec de 700.000 dolari. A fost un meci dramatic: Simona Halep a pierdut primul set (3-6), dar a revenit spectaculos în setul doi, impunându-se cu același scor (6-3). Fiecare game din setul al treilea a fost extrem de disputat, au fost răsturnări de situație și s-a ajuns la 6-6. 

Citește și Simona Halep, epuizată după finala-maraton de la Dubai. „Acum sunt aproape moartă”

Simona Halep se impune după tie-break în setul 3
Niciun game nu a fost simplu în setul al treilea. Halep a fost la un pas să se impună cu 7-5, dar Elena Rybakina a împins meciul în tie-break. După o minge trimisă puțin în afara terenului de Halep, românca a găsit resursele de a încheia meciul în stil de mare campioană 7-6 în decisiv.

Simona Halep servește pentru câștigarea turneului
Halep – Rybakina 6-5 în setul decisiv. Simona Halep servește pentru câștigarea meciului și turneului, după ce a luat un break la 5-5. Se joacă de peste două ore.

Rezultat pe muchie de cuțit
Halep – Rybakina 4-4. Se merge umăr la umăr, niciuna dintre cele două jucătoare nu cedează. Este unul dintre cele mai echilibrate meciuri din acest turneu.

Duelul nervilor în setul 3

Halep – Rybakina 4-4. Game-uri lungi și disputate în începutul setului al treilea. Aproape fiecare nou game ajunge la 40-40, iar cele două jucătoare își dispută, când una când cealaltă, avantajul. Elena Rybakina a avut șansa să se distanțeze la 4-1, după câștigarea unui break, dar Simona Halep ne reamintește că este favorita nr.1.

Simona Halep reface egalitatea: 6-3 în setul doi

Setul al doilea a avut un moment de cotitură, la scorul 4-3 pentru Simona Halep. Game-ul a durat extrem de mult, Simona având mai multe mingi de break, dar de fiecare dată Rybakina s-a ținut tare pe poziții. În cele din urmă, Simona Halep a reușit lovitura decisivă.

Elena Rybakina nu cedează
După ce s-a distanțat la 4-1 în setul doi, Simona Halep pierde ușor următoarele două game-uri în fața jucătoarei din Kazahkstan, revelația începutului de sezon. Halep a avut două șanse de break la 3-4, dar adversara a jucat fără greșeală în momentele-cheie. În cele din urmă, Halep se dovedește jucătoarea care niciodată nu renunță și face 5-3.

Simona Halep, revenire în forță
Halep – Rybakina 3-1, în setul al doilea. Jucătoarea din România, favorita nr.1 a turneului, reușește să ia break-ul la scorul de 2-1 și are șansa să se distanțeze de Rybakina.
Începutul setului doi, tras la indigo cu primul
Halep – Rybakina 3-6, 1-1. Simona Halep a început în forță setul al doilea, decisă să trimită meciul în set decisiv. După ce și-a luat ușor serviciul, adversara a revenit și a egalat pe propriul serviciu.
Simona Halep pierde primul set
Halep – Rybakina 3-6. Simona Halep nu reușește să refacă break-ul pierdut, deși a avut minge de avantaj la 3-5 pe serviciul jucătoarei din Kazahstan. Primul set se încheie după aproximativ 30 de minute de joc.

Rybakina ia break-ul și se distanțează
Simona Halep – Elena Rybakina 3-5. Jucătoarea de 20 de ani din Kazahstan reușește să ia două break-uri și ajunge la scorul de 5-2 în fața Simonei Halep, în primul set. Halep reușește să își câștige serviciul la zero și se apropie din nou la două game-uri de adversară.

Halep și Rybakina merg umăr la umăr
Simona Halep – Elena Rybakina 1-2. Fiecare jucătoare își câștigă relativ ușor propriul serviciu

A început meciul!
Simona Halep – Elena Rybakina 0-1. Jucătoarea din Kazahstan ia primul game al finalei, după ce și-a fructificat serviciul.

Simona Halep, în fața unui meci dificil

Finala de la Dubai se anunță un meci extrem de greu pentru Simona Halep. Adversara Elena Rybakina, jucătoare de 20 de ani din Kazahstan, a jucat deja patru finale WTA în acest an!

Singura întâlnire dintre Simona Halep și Elena Rybakina a avut anul trecut la Wuhan, când Simona Halep s-a retras în primul set. Elena Rybakina are un palmares incredibil în 2020: 19 victorii si 3 infrangeri.

Dacă va câştiga turneul, Simona primeşte 470 de puncte WTA. Are de apărat 190. Calificarea în finala WTA Dubai i-a adus o sumă importantă de bani Simonei Halep. Românca a încasat 372.000 dolari, iar câștigarea turneului îi va dubla suma.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului