Dragomir: O primesc cu drag în Liga I pe U. Craiova dacă am o hotărâre judecătorească definitivă. Poate îi înscrie tribunalul direct în Primera Division

Dragomir: O primesc cu drag în Liga I pe U. Craiova dacă am o hotărâre judecătorească definitivă. Poate îi înscrie tribunalul direct  în Primera Division
Publicat: 05/03/2013, 16:41
Actualizat: 04/07/2013, 02:51

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marți, că va înscrie clubul Universitatea Craiova în Liga I dacă va exista o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă în acest sens, dar este convins că apoi România va fi sancționată pe plan sportiv de FIFA și UEFA.

„Eu primesc cu drag Universitatea Craiova în prima ligă dacă există hotărâre judecătorească. Nu trebuie să primesc cerere de înscriere din partea lor, eu sunt primul care îi primesc în Liga I dacă avem o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Dacă o instanță ne spune să îi băgăm direct în Liga I atunci îi băgăm și apoi suportăm consecințele sportive pe plan internațional”, a spus oficialul LPF.

Dragomir a adăugat ironic că poate un judecător hotărăște să înscrie Universitatea Craiova direct în campionatul Spaniei sau Angliei, ținând cont că România este în Uniunea Europeană. „Eu când am hotărârea unei instanțe adaug Universitatea celor 18 și jucăm în 19. Păi dacă așa vrea instanța, de ce să nu facem ce spun dânșii? Eu nu am calitatea să ignor hotărârile judecătorești. Eu respect totul. Sau poate să îi bage direct în prima ligă din Spania, poate Comunitatea Europeană le dă voie acum. Sau în Anglia dacă așa vrea Comunitatea Europeană. La noi e ca la nimeni, suntem țara tuturor posibilităților”, a menționat Dumitru Dragomir.

Clubul Universitatea Craiova a cerut, la 20 februarie, Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal înscrierea în sezonul 2013/2014 al Ligii I și a solicitat acestor foruri găsirea unei soluții juridice în acest sens pentru a se încadra în condițiile legale și statutare.

Gruparea patronată de Adrian Mititelu își argumenta cererea prin faptul că este membru asociat fondator al FRF și al LPF, fiind exclusă „în mod abuziv și nelegal”, și prin faptul că a câștigat în instanță mai multe litigii în speța dezafilierii.

Universitatea Craiova susține că este aptă să intre în Liga I din punct de vedere juridic. Deși nu are jucători în acest moment, clubul oltean precizează că există persoane juridice dispuse să sprijine revitalizarea grupării, însă acestea au condiționat finanțarea numai dacă echipa va evolua în Liga I.

În opinia patronului Universității Craiova, Adrian Mititelu, care semnează cererea de înscriere în Liga I, aceptarea de către FRF și LPF a demersului oltenilor ar însemna, pe de o parte, o minimă reparație, iar pe de altă parte „ar diminua din prejudiciul creat clubului”. Totodată, FRF și LPF și-ar atenua, astfel, parțial, faptele săvârșite împotriva Universității Craiova.

De asemenea, conducerea echipei Universitatea Craiova solicita ca echipa să nu fie supusă prevederilor regulamentare în ceea ce privește procesul de licențiere.

Mititelu așteaptă un răspuns din partea LPF și FRF la solicitarea sa până în 20 martie.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv. Măsura a fost validată de Adunarea Generală a FRF, la din 14 mai 2012.

Decizia de exludere se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniți liberi de contract și preluați de alte cluburi în urma excluderii Universității Craiova.

Citește știrile zilei pe gandul.info

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace