FRANȚA sau CROAȚIA? Cine va câștiga finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia?

Redactor:
Sorin Bogdan
FRANȚA sau CROAȚIA? Cine va câștiga finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia?
Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Avancronica finalei. Cine crezi că va pleca acasă cu trofeul suprem, Franța sau Croația?

În așteptarea finalei de la Moscova, FIFA TV ne prezintă un montaj cu emoționantul moment în care căpitanul celei mai bune naționale de fotbal a momentului ridică deasupra capului Cupa Mondială.

Stadionul Lujniki din Moscova va vibra de la ora 18:00 sub energia microbiștilor veniți din întreaga lume pentru a urmări momentul culminant al Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018.

Paul Pogba (Franța): „Vrem să-i facem pe francezi mândri de noi, iar asta înseamnă să câștigăm finala. Mai avem un obstacol important. Croația este o echipă cu un spirit puternic și se apără foarte bine. Au jucători talentați, care pot face diferența într-un meci. În semifinala cu Anglia, au fost conduși cu 1-0, dar nu s-au dat bătuți și au continuat să lupte până la golul lui Perisic. Le vom analiza jocul și ne vom pregăti foarte bine. Și noi suntem buni, dar o singură echipă poate câștiga Cupa Mondială și sper că noi vom fi aceia.”

Luka Modric (Croația): „Fără îndoială, câștigarea Cupei Mondiale ar fi cel mai mare succes al carierei mele. Chiar și faptul că am ajuns până aici este ceva nemaipomenit. Multe lucruri extraordinare mi s-au întâmplat în carieră, despre care credeam că vor rămâne doar un vis, fiindca e greu să-ți prevezi soarta. Să joc finala pentru naționala țării mele este ceva greu de descris. Sunt fericit și mândru. Voi purta în suflet acest moment toată viața mea. Dacă vom reuși să învingem… nici nu știu ce să spun, nu-mi găsesc cuvintele… Dar repet: Vom face tot ce putem. Suntem mândri că am ajuns aici. Ar fi păcat să fim atât de aproape de trofeul mondial și să nu îl câștigăm. Vom face totul pentru victorie și vom intra pe teren cu un singur gând în minte, la fel ca în partidele de până acum: să câștigăm. Ce va fi, va fi! Suntem convinși că vom câștiga.”

În urmă cu 20 de ani, Franța elimina Croația în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din… Franța, care urma să fie câștigată de… Franța. Croații urmau să obțină medalia de bronz, cea mai bună performanță a alb-roșilor la un turneu final. „Haideți să ne facem patria mândră de noi!” își îndeamnă fundașul Dejan Lovren coechipierii.

Croația este neînvinsă la acest turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal. Iată parcursul croaților spre finală.

„O țară. O echipă. Un vis. Mândri că suntem albaștri,” scrie naționala Franței pe contul oficial de twitter.

Nici Franța nu a pierdut vreun meci în Rusia, însă a făcut doar 0-0 cu Danemarca, în meciuul din grupe. Iată traseul francezilor spre finală:

O dată la 20 de ani, o națională câștigă în premieră Campionatul Mondial. În 1958, era Brazilia. În 1978 – Argentina. În 1998 – Franța. Ar fi rândul… Croației.

 

 

Inchide