John McEnroe în România: Am pierdut de câteva ori în fața lui Năstase, dar nu-mi mai amintesc nimic de acele meciuri

John McEnroe în România: Am pierdut de câteva ori în fața lui Năstase, dar nu-mi mai amintesc nimic de acele meciuri
Publicat: 24/04/2012, 21:39
Actualizat: 06/07/2013, 06:05

John McEnroe, fost lider al clasamentului mondial, a sosit la București și va juca, marți, două partide demostrative în cadrul manifestărilor legate de BRD Năstase Țiriac Trophy, care se desfășoară la Arenele BNR din Capitală.

McEnroe a afirmat în glumă că nu-și mai amintește nimic de meciurile pe care le-a pierdut în fața celui mai bun jucător român de tenis, Ilie Năstase. „Nu am mai fost de aproape 30 de ani la București. Am vrut de mai multe ori să revin aici, dar programul nu mi-a permis. Am găsit orașul mult schimbat de atunci. Cred că astăzi va fi o zi reușită. Am jucat cu Ilie de multe ori, m-a învins de câteva ori, dar de acele meciuri nu îmi mai amintesc nimic. Am învățat multe de la Ilie”, a spus McEnroe, într-o conferință de presă, adăugând că Năstase avea un succes mai mare la fete.

El a adăugat că nu a considerat practicarea tenisului drept o meserie și că întotdeauna și-a dorit să-și reprezinte țara evoluând în Cupa Davis. „Mi-a plăcut să practic sportul și acum practic mai multe sporturi. M-am apropiat de tenis deoarece locuiam aproape de un club de tenis. Probabil că tenisul a fost sportul pe care știam să-l fac cel mai bine. Nu am privit tenisul ca o meserie, am făcut-o cu plăcere. Mi-am dorit întotdeauna să joc în Cupa Davis, să-mi reprezint țara, dar acum văd că jucătorii cei mai buni nu prea mai sunt interesați de această competiție. Nu știu care este situația aici”, a precizat americanul.

Năstase și-a amintit de un meci „memorabil” disputat cu John McEnroe. „Cel mai disputat meci între noi a avut loc în 1979, în turul doi al US Open, când el începea să câștige turnee de Grand Slam. Eu eram antrenat atunci de un fost mare jucător, Roy Emerson, și el mi-a spus «nu ai nicio șansă să-l bați, dar enervează-l puțin». La un moment dat nu am mai putut și m-am întins pe spate. Arbitrul mi-a spus să mă ridic, altfel mă dă afară. Erau 20.000 de spectatori, era un singur meci, la ora 19.00. Spectatorii au început să arunce cu sticle, cutii de coca cola. Poliția fost alertată, oamenii voiau banii înapoi. Arbitrul m-a dat afară. A venit un oficial a schimbat arbitrul de scaun și m-au pus din nou să joc meciul. Apoi a început John. Nu știu ce a făcut, a spart racheta și l-a dat pe el afară. Până la urmă am jucat vreo cinci ore jumătate și m-a bătut în patru seturi. Era noapte și nu știam unde să mergem după meci. Am mers la un McDonalds, noi ăștia patru care ne certasem să ne scoatem ochii, cu două gagici. Așa s-a terminat meciul”, a povestit Năstase.

În cariera lor Năstase și McEnroe s-au întâlnit de nouă ori și de șase ori a câștigat americanul. Meciul la care face referire Năstase s-a disputat în turul doi al turneului US Open și s-a încheiat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. Fostul număr unu american a mai fost în România cu ocazia întâlnirii de Cupa Davis care a avut loc în 1984 la în capitala României. McEnroe s-a impus și în acel meci, ultimul dintre cei doi la nivel de jucători profesioniști, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-2.

Întrebat ce părere are despre ideea de a juca pe suprafețe cu zgură albastră, așa cum se va întâmpla la turneul de la Madrid, organizat de Ion Țiriac, Năstase a răspuns: „Nu mai joc și ar trebui întrebați jucătorii. În SUA se joacă pe zgură verde, deci nu văd de ce nu s-ar juca și pe zgură albastră. Cine pune banul cam face totul. Nu putem să-l certăm pe Țiriac că încearcă asta. Unii jucători protestează, dar iau banii”.

La rândul său, Mansour Bahrami a reafirmat că se bucură pentru faptul că se află din nou la București. „Suntem buni prieteni (n.r. – cu John McEnroe). Peste tot, iranienii și americanii sunt prieteni. Mă bucur să mă aflu aici, întotdeauna m-am simțit bine la București”, a afirmat cu simțul umorului fostul jucător iranian.

McEnroe va participa la o sesiune de autografe la standul Enel de la Arenele BNR, la ora 17.45. Apoi, la ora 19.00, McEnroe va juca un meci demostrativ cu Andrei Pavel, cu durata de un set, întâlnire urmată de o partidă de dublu la care vor participa și Mansour Bahrami și Ilie Năstase.

Organizatorii anunță că la aceste partide sunt disponibile până în 500 de bilete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata