Liverpool – Real Madrid în finala UEFA Champions League

Liverpool - Real Madrid în finala UEFA Champions League
Publicat: 26/05/2018, 13:37
Actualizat: 03/07/2019, 13:15

Meciul direct are loc în această seară de la ora 21:45.

Liverpool a avut șansă la tragerea la sorți, fiind repartizată în Grupa E, alături de FC Sevilla, Spartak Moscova și NK Maribor. Cu trei victorii și trei egaluri, Klopp și elevii săi au acumulat 12 puncte și s-au calificat în optimi de pe prima poziție. „Cormoranii” au înregistrat două victorii cu 7-0 în faza grupelor, la Maribor și acasă cu Spartak Moscova, dar cel mai spectaculos meci a fost returul cu Sevilla de pe „Ramon Sanchez Pizjuan”. După ce au condus cu 3-0, englezii s-au văzut egalați pe final.

Spre deosebire de Liverpool, deținătoarea trofeului a picat în Grupa H, unde a dat peste Tottenham, Borussia Dortmund și APOEL Nicosia, formația care a eliminat FC Viitorul în turul III. „Galacticii” au acumulat 13 puncte, unul în plus față de Liverpool, dar au încheiat grupa pe ultimul loc, la trei lungimi de Tottenham. Diferența s-a făcut în meciurile decisive. Kane și Alli au remizat pe „Santiago Bernabeu”, iar Wembley au practicat un fotbal total, reușind să se impună cu 3-1.

Fiind câștigătoare de grupă, Liverpool a avut parte de un adversar mai slab cotat în optimi, în speță FC Porto. După 5-0 pe „Dragão”, englezii au jucat la relanti în retur și și-au asigurat prezența în sferturi după o remiză albă. De partea cealaltă, Real Madrid a picat cu PSG, formație ce avea o cotă excelentă pentru câștigarea trofeului înainte de startul sezonului, după transferurile lui Neymar și Mbappe. Experiența formației „blanco” s-a resimțit din plin în cele două jocuri, Ronaldo&Co reușind să se califice după două victorii, 3-1 la Madrid, respectiv 2-1 la Paris.

Faza sferturilor le-a scos în cale doi adversari de calibru finalistelor. Liverpool s-a confruntat cu mașinăria de fotbal a lui Guardiola, care a mărșăluit la pas în Premier League, în timp ce Real și Juventus s-au întâlnit în reeditarea finalei de la Cardiff. „Cormoranii” s-au impus la scor de neprezentare în tur, dar au tremurat serios la Manchester. City a deschis scorul rapid, a avut un gol perfect valabil anulat în finalul primei părți, iar de acolo s-a rupt filmul cetățenilor. Salah și Firmino au întors scorul, iar Guardiola se vedea din nou eliminat prematur din Liga Campionilor. Dubla dintre Real Madrid și Juventus a fost extrem de spectaculoasă, dar s-a încheiat cu un scandal uriaș. La fel ca Liverpool, Real a câștigat cu 3-0 în prima manșă disputată la Torino, într-un meci în care Ronaldo a înscris un gol de-a dreptul sublim. Juventus a întors rezultatul din tur la Madrid, dar Cristiano Ronaldo a semnat golul calificării în minutul 90+7, dintr-o lovitură de pedeapsă. Arbitrul Michael Oliver a fost făcut praf de italieni după ce a indicat punctul cu var la o fază discutabilă, într-un moment critic al meciului.

A urmat penultimul act. Liverpool a avut din nou o doză de șansă la Nyon, astfel că a picat cu AS Roma, în timp ce Real și Bayern au rămas să se lupte pentru al doilea loc disponibilă pentru finală. Un singur gol a făcut diferența în ambele cazuri. După 5-2 pe Anfield, Liverpool a cedat cu 4-2 la Roma, suferind prima înfrângere din actualul sezon al Ligii Campionilor. Bayern a deschis scorul atât în tur, cât și în retur, dar s-a văzut întoarsă de fiecare dată. Madrilenii au triumfat cu 2-1 la München, iar returul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Cine poate lua cel puțin 7.000...
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani