Michael Schumacher împlinește astăzi 46 de ani. „Este prizonierul unui corp imobil, plânge când aude vocea copiilor”

Michael Schumacher împlinește astăzi 46 de ani. „Este prizonierul unui corp imobil, plânge când aude vocea copiilor
Publicat: 03/01/2015, 12:32

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfășurat pe circuitul Spa-Francorchamps și a obținut prima victorie un an mai târziu, pe același circuit. Schumacher are în palmares șapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanță neegalată până acum.

Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor șapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reușit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, și patru clasări pe locul 4.

O revenire în competiții a lui Schumacher ar fi trebuit să aibă loc în vara anului 2009, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămase până la finalul sezonului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei. În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-și reia activitatea, din cauza problemelor la gât. Michael Schumacher se lovise la gât în luna februarie 2009, după ce a căzut de pe motocicletă, pe un circuit din Spania. Atunci, el a fost victima unei fracturi la baza craniului. De asemenea, el a mai suferit fisuri la o vertebră și la o coastă.

Michael Schumacher deține și alte recorduri după 19 ani în F1, în care a participat la 308 Mari Premii. Germanul, care a concurat pentru patru echipe în cariera sa, Jordan (1991), Benetton (1991-1995), Ferrari (1996-2006) și Mercedes (2010-2012), este pilotul cu cele mai multe victorii în F1, 91, devansându-i pe francezul Alain Prost (51 de victorii) și pe brazilianul Ayrton Senna (41 de victorii), și cu cele mai multe succese într-un sezon, 13, la egalitate cu conaționalul lui, Sebastian Vettel. Schumacher s-a clasat de 43 de ori pe locul secund și de 21 de ori pe poziția a treia a podiumului. El este pilotul cu cele mai multe starturi din pole position, 68, față de 65 reușite de Senna și 45 de Sebastian Vettel și tot Schumacher are cele mai multe clasări pe podium în carieră, 155, la mare distanță de Prost (106) și de Senna (80).

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista și a izbit puternic un zid de protecție format din cauciucuri. El a lipsit atunci 98 de zile din F1, șase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 și au doi copii, Gina Maria (17 ani) și Mick (15 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveția, o stațiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în stațiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat și mutat la locuința sa din localitatea elvețiană Gland.

În 29 decembrie 2014, la un an de la accident, purtătoarea de cuvânt a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că fostul pilot de Formula 1 face progrese corespunzătoare gravității situației și a reiterat faptul că germanul are de dus „o luptă grea”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului din Londra