Negoiță: Am luat clubul Dinamo jefuit, dar am investit cât celelalte cluburi la un loc

Negoiță: Am luat clubul Dinamo jefuit, dar am investit cât celelalte cluburi la un loc
Publicat: 13/08/2013, 18:02
Actualizat: 13/08/2013, 18:02

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, le-a răspuns celor care îl acuză că nu investește la Dinamo, afirmând, marți, la Sport.ro, că a preluat clubul „jefuit” și că a cheltuit pentru salvarea acestuia cât toate celelalte grupări din Liga I la un loc.

„Tot aud și văd în presă tot felul de discuții, că Dinamo fără bani, că la Dinamo nu se investește… Unii dintre ei, rău intenționați, alții neaveniți… Dar nimeni nu spune că de fapt am luat clubul ăsta jefuit, ca să zic așa. Puteam să fac ca Rapidul, să dau țeapă și la jucători, și la angajați, la toată lumea. Dar sunt om de onoare, am preferat să-mi asum eu aceste lucruri. Probabil, am investit anul acesta cât învestesc celelalte cluburi la un loc sau cât au investit, ca să țin cât de cât în viață acest club. Și bineînțeles, și în materie de echipă, veți vedea, se construiește și va fi bine într-un an-doi. Măcar să aud și chestii de genul «Da, domne, domnul Negoiță, ăsta, cum e el, a salvat clubul» sau «mi-a dat banii pe care îi meritam». Pentru că alții îi lăsaseră de multe luni cu ochii în soare. Nu aștept laude, dar m-aș bucura măcar să-și vadă de treabă unii”, a spus omul de afaceri.

Întrebat cine a jefuit clubul Dinamo, Negoiță a răspuns: „Ce să vă spun ceva nou, ce vreți să auziți de la mine? Păi, de unde l-am luat! Ce, l-am luat fecioară? L-am luat într-o situație limită, cu zece milioane datorii”.

Cu toate acestea, Negoiță nu regretă că a investit la Dinamo și spune că a fost încântat de coregrafia echipei la meciul cu Steaua. „Nu-mi pare rău că am investit la Dinamo, sub nicio formă și vă dau un singur exemplu, galeria de duminică seară. Pentru ei am făcut și fac ce fac. Avem cea mai frumoasă galerie și vreau să-i felicit pentru ce au făcut duminică seară și să le mulțumesc pentru asta. Cred, totuși, că și în fotbal, ușor, ușor, lucrurile trebuie să își intre în normalitate. E destul de greu, e prea multă golănie, în multe situații, dar dispar din oamenii ăștia de pe prima scenă și asta mă face să sper că în viitor lucrurile vor sta din ce în ce mai bine”, a adăugat el.

Referindu-se la lotul de jucători, Negoiță a precizat că fundașul Constantin Grecu, fost la Petrolul, este aproape de a semna un contract cu Dinamo. Însă readucerea atacantului George Țucudean de la Standard Liege este mai greu de realizat, a adăugat acționarul. „Dinamo este în discuții cu Grecu și este foarte probabil să vină. Suntem în discuții cu Țucudean, dar nu știu în ce măsură reușim să picăm de acord”, a explicat Negoiță.

Oficialul dinamovist a mai declarat că mijlocașul Cosmin Matei va rămâne căpitanul echipei, în ciuda evoluției slabe pe care a avut-o în derbiul cu Steaua, pierdut, cu scorul de 1-2. „Cosmin Matei va rămâne căpitanul echipei. Este un jucător important, pe care ne bazăm în reconstrucția echipei și probabil îl apasă această responsabilitate E destul de tânăr pentru a fi căpitan, dar sunt convins că pe termen lung se va descurca cu brio și cu această responsabilitate suplimentară, de a fi căpitan”, a afirmat acționarul.

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie, după ce a preluat acțiunile deținute de Nicolae Badea și pe cele ale lui Dragoș Săvulescu.

Negoiță a devenit acționar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de „câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporție de 10 la sută din acțiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăți care a administrat gruparea „alb-roșie”.

Mai mulți oameni de fotbal, precum și foști jucători și tehnicieni dinamoviști l-au criticat pe Negoiță pentru planul său de a construi o echipă competitivă la Dinamo plătind salarii mici și transferând jucători liberi de contract.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu