Nicolae Dică e noul antrenor de la FCSB! Gigi Becali recunoaște: „Vrea mai multă libertate. 15 meciuri face schimbările el acum”

Publicat: 26/07/2022, 12:58
Actualizat: 26/07/2022, 13:00

Patronul FCSB Gigi Becali a anunţat, într-o conferință de presă, că noul tehnician al echipei roș-albastre este Nicolae Dică. Cunoscutul tehnician a mai pregătit echipa bucureşteană în perioada 2017-2018, iar timp de doi ani a fost secundul lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

FCSB a anunţat, marţi, într-un comunicat oficial publicat pe un site de socializare, și rezilierea contractului cu antrenorul principal Anton Petrea.

„Clubul nostru îi mulţumeşte pentru contribuţie şi îi urează mult succes în viitor”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a grupării roş-albastre.

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a condus formaţia FCSB în două rânduri ca antrenor principal, în perioada iulie 2020 – mai 2021, respectiv noiembrie 2021 – iulie 2022.

Credit de la Gigi Becali pentru Nicolae Dică în primele 15 partide

Gigi Becali a confirmat plecarea lui Toni Petrea și instalarea lui Nicolae Dică.

“Dică deja a început antrenamentele de astăzi, deci el este antrenorul. Nu a fost greu de convins, pentru că n-am terminat chiar toate, dar el a zis că nu vrea bani. Adică vrea bani doar la performanţe. Vrea mai multă libertate.

I-am spus: Da, îţi dau mai multă libertate. Dar mai multă libertate va avea până … în tur, adică astea 16 meciuri, cât sunt. Dacă este pe primul loc sau la … până în trei puncte faţă de CFR şi Craiova.

„Că doar nu o să mă compar cu Rapid acum. Nu pot să-i pun obiectiv calificare. Viitorul înseamnă următorul an”, a recunoscut Gigi Becali, conform ProSport.

El face schimbările acum, nu mai fac eu. 15 meciuri face schimbările el acum. Dacă văd că nu merge…

„El a zis: Lasă-mă câteva meciuri. Eu şi aşa nu mai am mult. E posibil să nu mă retrag. Dar ce văd… “, a mai afirmat finațatorul echipei roș-albastre.

Toni Petrea s-a retras în ciuda faptului că Gigi Becali i-a cerut să rămână

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali a afirmat, luni, că a fost sunat de antrenorul Anton Petrea, care l-a anunţat că vrea să demisioneze, considerând că are o problemă de vreme ce formaţia sa „nu joacă”, obţinând un singur rezultat de egalitate în primele trei meciuri oficiale din acest sezon.

Tehnicianul i-a transmis lui Becali că speră ca în acest mod echipa să reuşească să obţină o calificare, joi, în Europa Conference League.

Returul celui de-al doilea tur preliminar al Europa Conference League, dintre FCSB şi Saburtalo Tbilisi, se va disputa joi, de la ora 20:30, pe Arena Naţională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase