Partida Sepsi – FC U Craiova din Superliga, oprită din cauza scandărilor xenofobe! Arbitrul Andrei Chivulete a fluierat finalul după doar 26 de minute

Partida Sepsi – FC U Craiova din Superliga, oprită din cauza scandărilor xenofobe! Arbitrul Andrei Chivulete a fluierat finalul după doar 26 de minute
Publicat: 29/01/2023, 18:13
Actualizat: 29/01/2023, 18:18

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova, din cadrul etapei cu numărul 23 din Superliga, a fost încheiat în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor din zona dedicată suporterilor olteni.

În miinutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

După zece minute, jucătorii au revenit pe teren, însă după doar zece secunde partida a fost oprită definitiv de Chivulete, potrivit televiziunilor care transmit Superliga.

Contactat de către ProSport, Orlando Nicoară a anunțat că așteaptă decizia comisiilor de specialitate în ceea ce privește situația iscată la Sfântu Gheorghe și și-a exprimat dezamăgirea privind cele întâmplate.

Partida Sepsi – FC U Craiova din Superliga, oprită din cauza scandărilor xenofobe! Arbitrul Andrei Chivulete a fluierat finalul după doar 26 de minute

„Este mare păcat pentru Craiova. Probabil vor risca pierderea meciului la «masa verde», cu 0-3, iar Craiova chiar începuse foarte bine acest joc. Fotbaliștii nu au nicio vină. Noi vom aștepta un raport al Comisiei Centrale, dar și o poziție de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Nu îmi doresc să mai avem astfel de cazuri în România. Acest meci a fost plătit, iar acum nimeni nu îl mai poate viziona. Însă, suporterii la rândul lor trebuie să înțeleagă că nu mai merge așa. Trebuie să înceteze cu astfel de manifestări că uitați unde se ajunge”, a spus Orlando Nicoară, în exclusivitate pentru ProSport.

Ce spune patronul Laszlo Dioszegi?

Patronul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a declarat, duminică, după suspendarea meciului cu FCU Craiova, că galeria echipei oltene a “venit cu scandal”.

“Galeria echipei FCU Craiova în loc să susţină echipa a scandat tot timpul numai lozinci rasiste şi xenofobe şi împotriva domnului Mititelu. Galeria noastră nu a răspuns, nu a scos nici măcar un singur cuvânt, doar a susţinut echipa în ungureşte. Suporterii noştri s-au comportat exemplar.

Suporterii adverşi au venit cu scandal. Nu sunt bucuros absolut deloc de acest deznodământ, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi a întrecut orice limită. Da, va avea efect suspendarea jocului, pentru că oamenii normali trebuie să înţeleagă că fotbalul este un sport şi nu trebuie să fie altceva”, a spus Dioszegi la Digi Sport.

Ce pot să spun? N-am cuvinte. Îmi pare rău. Unde mergem noi avem întotdeauna probleme cu suporterii. Și în tur, la U Cluj, mi se pare că s-a întâmplat. E o situație neplăcută. Ce pot să fac eu?
Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase