Pițurcă: Chiar dacă nu am obținut victoria, a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria și Turcia

Pițurcă: Chiar dacă nu am obținut victoria, a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria și Turcia
Publicat: 15/08/2013, 09:46
Actualizat: 15/08/2013, 09:46

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, miercuri, la finalul partidei amicale cu Slovacia, scor 1-1 (1-0), într-o conferință de presă, că în ciuda acestei remize, a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria și Turcia din preliminariile Cupei Mondiale.

„Chiar dacă nu am obținut victoria, consider că a fost un test util înaintea dublei cu Ungaria și Turcia. Am avut o primă repriză foarte bună, însă am ratat ocaziile de a majora scorul, iar în a doua nu am mai intrat atât de determinați în joc. Unii dintre jucători au intrat relaxați și asta ne-a costat. Până la urmă, un egal este un egal. Nu trebuie să fim îngrijorați că am făcut egal. Acest joc a trecut, a fost o experiență prin care eu am mai trecut”, a spus Pițurcă.

El a precizat că Vlad Chiricheș a fost căpitanul echipei, deoarece a fost cel mai valoros jucător din echipa care a intrat pe teren.

Victor Pițurcă a afirmat că regretă că a avut dreptate în cazul lui Iasmin Latovlevici, când a declarat că nu face foarte bine faza defensivă. „Nu știu cine va fi rezerva lui Raț. Cel mai în formă jucător la acel moment, pe acel post. Și nu știu sigur dacă Raț va fi titular. Nu, nu am fost nemulțumit de Latovlevici. Eu i-am spus ce înseamnă un meci la echipa de club și altul la echipa națională. Adversarul a fost mai puternic decât el în anumite momente. Cum s-a întâmplat și cu alți jucători. Nu pot să-i reproșez și să fiu atât de dur cu Latovlevici, dar asta este situația. Eu țin la Latovlevici și am încredere în el. Ăsta e Latovlevici. Sigur, că îmi pare rău că am avut dreptate. Îmi pare rău pentru el. Mi-aș fi dorit să facă perfect și faza defensivă și poate să o facă, dacă lucrează și sper să elimine aceste greșeli”, a completat Pițurcă.

Referitor la scandările din finalul meciului, când fanii i-au cerut demisia, Pițurcă a precizat că datoria acestora este să îi susțină pe jucătorii echipei naționale până în ultimul moment. „Jucătorii trebuie să fie motivați, indiferent de ce se întâmplă în tribune. Asta ne este meseria, trecem și peste aceste lucruri. Polițele care se plătesc prin tribune de anumiți oameni, eu nu le înțeleg, dar ăștia sunt oamenii. Sincer, nu mă așteaptam la reacția asta. Cred că acei suporteri nici nu știau că în ultimele minute ne apăram pentru că jucam în zece oameni. De fapt, ăsta cred că a și fost motivul pentru care am reacționat așa. Suporterii au datoria să susțină echipa până în ultimul moment. Dacă pierdem (n.r. – cu Ungaria) trebuie să aplaude, pentru că jucătorii naționalei vor face totul să câștige”, a subliniat Pițurcă.

Victor Pițurcă s-a arătat îngrijorat de problemele lui Ciprian Marica și Gabriel Torje, care nu și-au găsit echipe pentru noul sezon al Ligii I. „Cel mai tare mă îngrijorează problemele lui Marica. Soluții vom găsi, dar nu știu dacă la același nivel. Stancu chiar a făcut un joc bun. A și marcat și sincer mi-era un pic teamă reacția suporterilor după ceea ce i s-a întâmplat la meciul cu Trinidad-Tobago. Așadar, e posibil ca Stancu să-l înlocuiască, dacă nu ne vom putea baza pe Marica. De asemenea, Rusescu poate fi o soluție dacă joacă la echipa de club”, a explicat Pițurcă.

Selecționerul susține că nu s-a simțit lipsa lui Adrian Mutu din prima reprezentativă în meciul cu Slovacia. „Nu s-a simțit lipsa lui Mutu deloc. Dacă nu a fost, înseamnă că nu a meritat să fie convocat. Am înțeles că a fost un dialog între Mutu și Marica pe marginea faptului că Marica nu are echipă și totuși a fost convocat. Și i-am spus lui Marica să nu continue. El a fost convocat, pentru că așa am considerat. Dacă Mutu nu a fost convocat, nu a fost. Marica putea să și marcheze în acest meci, dacă nu se accidenta”, a precizat Pițurcă.

Întrebat de rezultatele adversarelor, Ungaria și Turcia, care au remizat și ele în meciurile amicale, cu Ghana, respectiv Cehia, Pițurcă a răspuns: „Nu contează ce au făcut Ungaria și Turcia, contează ca toți jucătorii noștri să fie apți și să joace la echipele de club și vom da bătălia. Mă îngrijorează însă situația a doi-trei jucători cu probleme la echipele de club, Marica, Torje, care probabil va fi iar împrumutat la Granada.”

Reprezentativa României a remizat, miercuri, scor 1-1 (1-0), contra echipei similare a Slovaciei, într-o partidă amicală disputată pe Arena Națională și în care selecționerul Victor Pițurcă a devenit lider în clasamentul meciurilor conduse de pe banca tehnică. Golurile partidei au fost marcate de Stancu ’44, respectiv Sestak ’56.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?