Portretul lui Michael Schumacher, la șase ani de la accidentul care l-a marcat pe viață. Un reputat medic avertizează: Asul din F1, total schimbat

Portretul lui Michael Schumacher, la șase ani de la accidentul care l-a marcat pe viață. Un reputat medic avertizează: Asul din F1, total schimbat
Publicat: 31/12/2019, 10:30

Dr. Nicola Acciari, neurochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, a vorbit despre afecțiunile lui Michael Schumacher, după accidentul de schi suferit în 2013: „Trebuie să fiu prudent în afirmațiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puține aspecte sunt dezvăluite.

E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului (n.r. – Michael Schumacher), la șase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar și din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, mușchii se atrofiază, iar conformația corpului se modifică”, a declarat acesta, potrivit telekomsport.ro, care citează it.motorsport.com.

„Starea în care se află necesită o atenție medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiați pentru a-l menține activ, dar va avea nevoie și de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei și chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuși, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a continuat doctorul.

De șapte ori campion mondial de F1, „Schumi” a suferit un accident la schi în decembrie 2013, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. După tragedie, sportivul nu a mai apărut deloc în public. Germanul de 50 de ani este atent îngrijit în Elveția și se pare că se află pe drumul cel bun în privința recuperării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase