Porumboiu: „Am condus un blat. Lăcătuș și Prunea mi-au zis la final că așa trebuia să fie”

Porumboiu: „Am condus un blat. Lăcătuș și Prunea mi-au zis la final că așa trebuia să fie
Publicat: 23/11/2015, 08:19
Actualizat: 06/07/2016, 01:01

„ Am prins, în 14 ani de arbitraj, atât meciuri din perioada comunistă, cât și din democrație. Meciurile Steaua-Dinamo dinainte de 1989 erau meciuri adevărate, acolo se decidea campionatul. Cooperativele funcționau perfect, Dinamo avea în spatele ei un șir de echipe, Steaua un șir de echipe și doar la înfruntările directe se decidea titlul. Dar se juca un fotbal de calitate.

Dintre toate meciurile pe care le-am avut, unul mi s-a părut, și nu cred că mi s-a părut, sigur a fost blat, dar mi-am dat seama, cum să vă spun… în timpul meciului am văzut ce s-a întâmplat.

Înainte de meci, Steaua era organizatoare și ne-a invitat, cum era protocolul. Ne-am cazat la un hotel aproape de Ghencea și de-acolo am mers la masă. și la masă, stupoare, cine era? Era președintele de la Dinamo, era Cornel Dinu, laolaltă cu Tică Danilescu și cei din conducerea Stelei. Dinu mi-a zis să stau liniștit că va fi un meci ușor. Era o veselie care nu mi s-a părut curată,

Când am ajuns la stadion, peluza luase foc.

A fost un meci, așa… în teren nu părea nimic. în afară de nebunia din tribune, în teren era o liniște totală. Liniște care a fost întreruptă în minutul 37 de un gol marcat de Ciocoiu. O fază dubioasă. Am acordat gol, am mers pe mâna asistentului de atunci, renumitul conducător de azi al Stelei, Argăseală. L-am întrebat dacă a fost gol valabil, i-am zis că îl arunc dincolo în tribune dacă cumva… El zice că nu, garantat a fost gol corect și am validat golul”, a spus Porumboiu, într-un interviu exclusiv la Dolce Sport.