Pronosticurile oamenilor din fotbalul românesc pentru finala Ligii Campionilor

Pronosticurile oamenilor din fotbalul românesc pentru finala Ligii Campionilor
Publicat: 26/05/2018, 13:20
Actualizat: 03/07/2019, 14:58

În tabăra celor de la Liverpool se află majoritatea celor intervievați, mai exact 7 din 12. Florin Cernat, Mirel Rădoi, Ciprian Marica, Gică Popescu, Ionuț Rada, Nicolae Dică și Edward Iordănescu vor face galerie pentru Mane și Salah în această seară. Dintre cei menționați, antrenorul Edward Iordănescu a ținut să spună că va susține Liverpool, dar crede că Real Madrid pornește ca favorită la Kiev.

Gică Popescu: „Bate Liverpool! Scor corect o să spun 2-1.”

Florin Cernat: „Eu mizez pe Liverpool în finală. Cred că o să câștige cu 2-1. Sunt sigur că o să vedem un spectacol atât pe teren, cât și în tribune. Nu știu cum să-ți spun că va fi atmosfera în oraș, dar Liverpool are suporteri mai înfocați.”

Mirel Rădoi: „O să fiu puțin subiectiv pentru că sunt fan Barcelona și îmi place foarte mult și Klopp. O să spun 2-1 pentru Liverpool. Sper ca Liverpool să marcheze prima.”

Nicolae Dică: „Aș vrea să bată Liverpool. Nu știu, nu mă pricep la scoruri exacte.”

Ciprian Marica: „2-2 după 90 de minute și la final 3-2 pentru Liverpool.”

Ionuț Rada: „Aș vrea să câștige Liverpool. Chiar dacă Real Madrid e o echipă mai experimentată, o să merg pe nebunia lui Klopp. Scor corect o să spun 2-1 și un gol marcat de Salah, ca să puncteze și în lupta pentru Balonul de Aur.”

Edward Iordănescu: „Voi susține Liverpool, însă cred că Real Madrid pleacă cu prima șansă. Chiar dacă în finala unei competiții europene nu ar trebui să fie o favorită, Real are o experiență extrem de mare în această competiție. Asta o va ajuta să fie echilibrată, să gestioneze bine momentele importante de joc. Reprezintă un atu care poate să fie decisiv. Liverpool probabil va încerca să compenseze cu mult entuziasm și o dinamică bună. Oricum ambele echipe au jucători extrem de valoroși și sper să avem parte de un spectacol total. Mi-e greu să dau un pronostic, cred că va bate Real.”

Așa cum anul trecut s-a creat un val imens de simpatie pentru Juventus înaintea finalei de la Cardiff, anul acesta a venit rândul lui Liverpool să fie susținută de o parte importantă a microbiștilor și a oamenilor din fotbal. Chiar și așa, au mai rămas voci care sunt de partea „galacticilor” în ultimul act din Ucraina. Ionel Ganea, Constantin Gâlcă, Ciprian Deac și Costel Pantilimon merg pe mâna lui Zidane.

Ionel Ganea: „Victorie Real Madrid, scor 2-1.”

Constantin Gâlcă: „O să zic 3-1 pentru Real Madrid.”

Ciprian Deac: „Câștigă Real Madrid cu 2-1.”

Costel Pantilimon: „Băi, sincer, nu știu ce să zic. Aș miza pe Real Madrid, datorită experienței pe care o au.”

Ionuț Lupescu a fost singurul dintre cei 12 care a dorit să rămână imparțial. „Kaiserul” n-a oferit niciun pronostic înaintea finalei, dar a prezentat atuurile celor două formații: „Nu mă pricep la pronosticuri. Real Madrid are în spate experiența, fiind a treia finală consecutivă pentru ei, în timp ce la Liverpool vom vedea foarte mult entuziasm, pentru că este prima lor finală după 11 ani. Șansele sunt 50-50.”