România a câștigat aurul la Campionatele Europene de canotaj în proba feminină de 8+1

Publicat: 15/08/2022, 08:00
Actualizat: 15/08/2022, 18:39

România, cu Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Adrian Munteanu, a câștigat medalia de aur în proba feminină de 8+1 la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Tricolorii au avut timpul de 06 min 26 sec 38/100 și au depășit Marea Britanie (06:28.02), plus Olanda (06:35.68).

România a încheiat Europenele de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz.

România a câștigat aurul la Campionatele Europene în proba feminină de 8+1

România a obţinut trei de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), dar şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş).

Am obținut şi trei medalii de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

Ionela Cozmiuc, simplu vâsle, a cucerit și ea medalia de aur la categorie uşoară.

  • România a participat la competiţie cu 11 echipaje. Nouă s-au calificat în finalele pentru medalii
  • La Europenele de canotaj de anul trecut din Italia, România a cucerit şase medalii, două de aur şi patru de argint.

„Sportivii nostri au dat dovadă de concentrare, ambiție și motivare și, astfel, toată lumea de la Munchen a învățat în acest weekend Imnul României.  Sunt foarte mândră de ei și îi felicit pe toți medaliații! Ne-au făcut foarte mândri și au demonstrat că România este o forță de neoprit în acest sport!  Felicit antrenorii și întreg staff-ul Federației, dar și cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare”, declară Elisabeta Lipă, Președintele FRC, pentru pagina de facebook a Federației Române de Canotaj.

Foto: Facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj