Se anunță un sezon ÎNCINS în Liga 2! Andrei Prepeliță, mesaj pentru rivale: „Nu am venit să ne plimbăm, ci să promovăm!”

Publicat: 08/08/2023, 10:00
Actualizat: 08/08/2023, 11:26

Andrei Prepeliță e noul antrenor al Gloriei Buzău și a preluat echipa cu gânduri mari. În acest sezon nu mai vrea să ajungă la barajul din play-off ligii secunde, ci își dorește să promoveze direct în Superligă.

Gloria Buzău începe acest sezon cu Andrei Prepeliță pe bancă și cu o echipă schimbată aproape în totalitate. Cinci jucători a mai găsit Prepeliță la formația pe care a preluat-o în această vară.

„Am încercat să aduc jucători pe care îi cunosc, cu care am lucrat, tocmai pentru a-mi fi mai ușor, ei cunoscându-mă și știind ceea ce le cer. Au venit și jucători străini cu care la fel mă cunosc”, a spus Andrei Prepeliță, antrenorul de la Gloria Buzău.

„Nu am venit la Buzău să ne plimbăm, am venit să promovăm!”

Fostul antrenor al lui FC Argeș are gânduri mari cu echipa pe care a preluat-o: „Nu am venit la Buzău să ne plimbăm, am venit să facem treabă să formăm o echipă bună, să jucăm un fotbal bun, și în urma uni joc bun să ne câștigăm meciurile și să promovăm”.

În sezonul trecut, Buzău a ratat promovarea în Superligă în returul barajul cu UTA. Anul acesta, Prepeliță nu mai vrea să se ajungă la asta: „Anul trecut ei au avut un sezon bun, dar sezonul acesta ne dorim să promovăm direct. Sper ca venirea mea să fie cu noroc”.

Dobrosavlevici și-au urmat antrenorul

Alin Dobrosavlevici, jucător cu ștate vechi în Liga 1, ultima oară la FC Argeș, și-a urmat antrenorul la noua echipă. Nu e deranjat că a semnat cu o formație de Liga 2: „Pentru mine personal nu este nicio problemă. Poate lumea ar zice că ar fi un pas în spate în cariera mea, dar eu consider că în viață când vrei să faci un salt mai important, ai nevoie de un avânt ca să îl faci cum trebuie” -Alin Dobrosavlevici, jucător Gloria Buzău. Gloria începe sezonul în deplasare, mâine la Mioveni. Pentru această partidă, Prepeliță și băieții săi se gândesc doar la victorie. „Îmi doresc să câștigăm, să venim acasă cu 3 puncte și în etapa viitoare, acasă, să vină lumea la stadion să ne susțină”.

La fiecare meci obiectivul este victoria. Ne gândim la meciul următor și vrem să ne câștigăm fiecare meci – Andrei Prepeliță, antrenor Gloria Buzău

Prepeliță a adus 17 jucători la Gloria Buzău

Andrei Prepeliță a semnat un contract cu Gloria Buzău pe un an, cu opțiune de prelungire în cazul în care va duce echipa în Superligă.

Fostul antrenor al lui FC Argeș a mai avut oferte și de la formații din Superligă, dar nu a putut să le accepte.

„Am mai avut câteva discuții în Liga 1, îmi doream să rămân acolo, mai ales după rezultatele pe care le-am făcut la Pitești, doar că neavând licența Pro au fost unele probleme. Și unele cluburi nu și-au asumat și atunci a picat totul și am decis că dacă voi merge la Liga a II a voi merge la o echipă care vrea să promoveze”, a mai spus Andrei Prepeliță.

  • 5 jucători a mai găsit Prepeliță când a preluat Buzău: Dragoș Horeboiu, Robert Sălceanu, Dinko Trebotic, Dragoș Lazăr și Kamil Wiktorski

Prepeliță a adus la echipă 17 jucători. Iată lotul Gloriei Buzău: portari, Alexandru Greab, Norbert Haymamba, Dragoș Horeboiu, fundași, Radu Zamfir, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Diego Ferraresso, Sergiu Pârvulescu, Ionuț Nadolu, Marcus Pilinos Diniz, Dimitros Patapis, Alin Dobrosavlevici, mijlocași, Dinko Trebotic, Dragoș Lazăr, Marian Ivan, Nicușor Brâncoveanu, Andreas Mihaiu, Ionuț Adrian Șerban, Marko Pervan, Cristian Dumitru, Antonio Georgiev, Idan Golan, Matei Adrian Tănasă, atacanți,Victor Angelov, Dominik Radic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925