Simona Halep a pierdut în fața Serenei Williams finala de la Cincinnati: 3-6, 6-7

Simona Halep a pierdut în fața Serenei Williams finala de la Cincinnati: 3-6, 6-7
Publicat: 24/08/2015, 00:23

Simona Halep, locul 2 WTA începând de luni, a fost învinsă, duminică, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în finala turneului de categorie Prmier 5 de la Cincinnati.

Finala a durat o oră și 39 de minute, iar scorul partidelor dintre Halep și Serena Williams este acum de 6-1 în favoarea americancei.

Halep a întâlnit o jucătoare în mare formă duminică și s-a ridicat a nivelul ei în setul al doilea. Românca a început destul de agresiv meciul cu Williams, reușind un break la debut, apoi a condus cu 2-0. De altfel, în primele două ghemuri, americanca a greșit mult și nu a obținut decât trei puncte. Halep a mai condus cu 3-1, înainte ca Williams să-și regleze tirul și să câștige cinci ghemuri la rând. Fără soluție în fața rivalei sale, care a servit din ce în ce mai bine, Halep a pierdut setul cu 3-6, după 32 de minute, și a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care i-a cerut să-și ridice nivelul de agresivitate.

Intervenția lui Cahill a avut efect. Românca a rupt jocul aproape perfect al liderului mondial la începutul setului al doilea. După 1-0 pentru româncă, Williams a câștigat două ghemuri la rând. Halep a reușit un rebreak, apoi cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Darren Cahill să mai intervină o dată, la 4-3, pentru sportiva pe care o antrenează. Tie-break-ul a avut schimburi de mingi interesante, care au ridicat în picioare publicul din tribune. Mai sigură pe ea, Williams s-a impus cu 7-5 și a încheiat cu victorie a 15-a finală disputată la rând.

Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari și cu 585 de puncte WTA. Câștigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari și 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 19-a finală din carieră, a doua consecutivă. Românca de 23 de ani a câștigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Ea a mai disputat opt finale, Cincinnati, Rogers Cup, ambele Premier 5, în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

În ciuda înfrângerii suferite, Halep va fi, începând de luni, pe locul 2 WTA, detronând-o de pe această poziție pe rusoiaca Maria Șaarapova.

UPDATE 00:04 Serena se impune cu 7-5 în tie-break și câștigă turneul de la Cincinnati

UPDATE 23:54 Halep a jucat foarte bine și a ajuns la egalitate, dar Williams nu a cedat. Setul se decide la tie break .6-6

UPDATE 23:47 Simona revine în avantaj. 6-5

UPDATE 23:45 Williams egalează. 5-5

UPDATE 23:39 Simona nu renunță și revine în joc cu forță. 5-4

UPDATE 23:37 Serena Williams revine și câștigă fără drept de apel game-ul opt al setului doi. 4-4

UPDATE 23:35 Halep câștigă cel mai lung game al meciului 4-3. Simona l-a chemat din nou pe Darren Cahill pentru a-i cere sfaturi.

UPDATE 23:25 Serena Williams egalează. 3-3

UPDATE 23:20 Simona câștigă pe propriul serviciu 3-2

UPDATE 23:18 Simona revine în forță. 2-2

UPDATE 23:10 Serena Williams reintră în formă și câștigă al doilea game consecutiv în setul doi. 1-2

UPDATE 23:08 Williams revine și egalează. 1-1

UPDATE 23:04 Pimul game al setului doi este câștigat de Simona Halep. 1-0

UPDATE 22:56 SET WILLIAMS. Serena a câștigat cinci game-uri consecutiv, impunându-se în fața Simonei în doar 31 de minute.

UPDATE 22:54 Serena Williams se distanțează. Simona pare că nu face față jocului americancei. 3-5

UPDATE 22:49 Game Williams! Serena a câștigat la 0 game-ul șapte. 3-4

UPDATE 22:47Game Williams! Serena reușește să egaleze. 3-3

UPDATE 22:43 Game Williams! Serena a câștigat pe propriul serviciu. 3-2

UPDATE 22: 40 Game Simona! 3-1

UPDATE 22:35 Serena Willims câștigă primul său game. 2-1 în primul set

UPDATE 22:31 Game pentru Simona, care a revenit de la 0-30

UPDATE 10:28 Simona Halep reușește break-ul în primul game al meciului

UPDATE 22:15 Simona Halep și Serena Williams au ieșit la încălzire

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul 1 mondial, a declarat că adversara sa din finala de la Cincinnati, Simona Halep, joacă foarte bine, a ajuns în ultimul act la Toronto săptămâna trecută și este constantă în evoluții, informează site-ul wtatennis.com.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul 1 mondial, a declarat că adversara sa din finala de la Cincinnati, Simona Halep, joacă foarte bine, a ajuns în ultimul act la Toronto săptămâna trecută și este constantă în evoluții, informează site-ul wtatennis.com.

„Simona joacă foarte bine. A fost în finală săptămâna trecută, muncește din greu pentru fiecare punct și joacă bine în mod constant. Când m-a învins la Singapore, a jucat foarte bine. A avut o dorință de răzbunare incredibilă. Sper să fiu pregătită dacă decide să facă asta din nou”, a declarat Williams.

Presa americană notează că Serena Williams ar putea deveni prima jucătoare care se impune a doua oară consecutiv la Cincinnati, o premieră de la înființarea competiției. Williams s-a impus și anul trecut în finală cu Ana Ivanovici, scor 6-4, 6-1.
Conform previziunilor de pe site-urile specializate în tenis, Williams se va impune în meciul cu Halep în trei seturi.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva sârbă Jelena Jankovici, locul 25 WTA, calificându-se în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, fază în care va evolua, duminică, nu înainte de ora 22.00, împotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

În urma acestui rezultat, Halep va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA. Clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiție care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe Serena Williams.

Până atunci, Halep va juca, la Cincinnati, pentru a șaptea oară împotriva numărului 1 mondial, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA și cap de serie numărul 14.

Scorul partidelor dintre Halep și Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei. Ele s-au întâlnit ultima dată, în martie, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câștigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

În octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, Halep a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două s-au mai întâlnit și în Grupa Roșie a competiției, când Halep a câștigat cu 6-0, 6-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ