Simona Halep vrea o schimbare în tenisul mondial. Declarația româncei după calificarea echipei naționale în Grupa Mondială I a Fed Cup

Simona Halep vrea o schimbare în tenisul mondial. Declarația româncei după calificarea echipei naționale în Grupa Mondială I a Fed Cup
Publicat: 22/04/2018, 21:23

Liderul mondial vrea să se dubleze numărul de echipe din Grupa Mondială. Halep spune că s-ar bucura dacă s-ar întâmpla acest lucru. În prezent, Grupa Mondială I din Fed Cup are opt echip, Simona cere un format cu 16 echipe. Din 2019, în Grupa Mondială s-ar putea regăsit echipele Germania, Cehia, Franța, SUA, România, Australia, Belgia și Belarus.

„Cu siguranță voi juca la Roma. Sută la sută. Nu citesc în stele, dar mi-aș dori să câștig, nu contează unde, dar îmi doresc. Acesta e visul meu în tenis după ce am ajuns număr 1 mondial. Cred că ar fi mult mai bine și chiar îmi doresc să se întâmple acest lucru. Multe echipe merităm să fim în Grupa Mondială, de aceea e mai bine cu 16”, a spus Simona Halep, conform TelekomSport.

Simona Halep le-a învins pe Viktorija Golubic (6-3, 1-6, 6-1) și Patty Schnyder (6-2, 6-1), iar Irina Begu a câștigat și ea meciul cu Timea Bacsinszky (46 WTA) și astfel România a obținut calificarea în Grupa Mondială. Duminică, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au fost învinse de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase