SIMONA HALEP vs SVETLANA KUZNETSOVA LIVE, în sferturi la ROLAND GARROS. Unde vedem meciul

SIMONA HALEP vs SVETLANA KUZNETSOVA LIVE, în sferturi la ROLAND GARROS. Unde vedem meciul
Publicat: 04/06/2014, 17:34

SIMONA HALEP vs SVETLANA KUZNETSOVA este prima partidă zilei pe terenul secund, Arena Suzanne Lenglen, la aceeași oră urmând să se dispute și meciul dintre italianca Sara Errani (locul 11 WTA și cap de serie numărul 10) și sportiva germană Andrea Petkovic (locul 27 WTA și cap de serie numărul 28), programat pe terenul principal, Philippe Chatrier. Învingătoarele din aceste partide se vor lupta pentru un loc în finala de sâmbătă.

SIMONA HALEP s-a calificat, luni, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam la Roland Garros, după ce a trecut de Sloane Stephens, scor 6-4, 6-3, iar miercuri va juca pentru accederea în penultimul act în compania Svetlanei Kuznetsova, fost număr 2 mondial (septembrie 2007), care a depășit-o, în optimi, pe jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 24 WTA și cap de serie numărul 23, cu scorul de 6-3, 6-4.

Kuznetsova, care va împlini 29 de ani la 27 iunie, a câștigat în 2009 turneul de la Roland Garros, iar în 2004 US Open.

SIMONA HALEP și SVETLANA KUZNETSOVA s-au întâlnit de patru ori până în prezent, împărțindu-și victoriile. În 2011, la Miami, în turul I, Kuznetsova a câștigat cu 6-0, 6-4.

În același an, la Toronto, tot în turul I, Halep a câștigat cu 4-6, 6-4, 6-3, la fel ca la Roma, în prima manșă, când scorul a fost 6-1, 6-1, pentru sportiva din Constanța.

Ultima partidă, disputată în turul doi la Stuttgart, în luna aprilie, a revenit sportivei din Rusia, cu scorul de 7-5, 7-6 (4).

Simona Halep a declarat, după calificarea în sferturi de finală: „Mă bucur că a fost altfel meciul față de cel precedent cu Stephens și că voi juca pentru prima dată sferturi de finală la Roland Garros. Am lovit mingea așa cum îmi doream, chiar dacă nu mi-a funcționat serviciul așa cum mă așteptam. Mă așteptam la un meci greu dar am încercat să rămân relaxată pe teren. Am mai multă încredere acum”.

SIMONA HALEP, emoții înainte de sfertul de Roland Garros – tragerea la sorți pentru FED Cup

Tot miercuri, SIMONA HALEP și colegele sale din echipa de FED Cup a României își vor afla adversara din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federației, ediția 2015, în urma tragerii la sorți ce va avea loc, de la ora 13.00, la Roland Garros

România nu este cap de serie și poate întâlni una dintre formațiile Slovaciei, Argentinei, Spaniei și Elveției. De asemenea, Olanda, Suedia și Rusia vor face parte din urna echipelor care nu sunt favorite.

Tot miercuri, va avea loc și tragerea meciurilor din turul I al Grupei Mondiale, fază a FedCup în care sunt calificate reprezentativele Cehiei, Germaniei, Italiei, Rusiei (capi de serie), Australiei, Canadei, Franței și Poloniei.

Partidele din primul tur al Grupei Mondiale și al Grupei Mondiale II vor avea loc în 7 și 8 februarie 2015.

Echipa României, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Irina-Camelia Begu, a învins, în luna aprilie, la București, finalista ediției din 2012 a FedCup, Serbia, cu scorul de 4-1 și s-a calificat în Grupa Mondială II.

SIMONA HALEP, jignită de americani după meciul din optimile Roland Garros

Portalul ESPN a avut un comentariu ciudat la adresaSIMONEI HALEP, pornind de la o declarație a acesteia care foarte probabil a fost prost înțeleasă.

Înaintea meciului cu Sloane Stephens, pe careSIMONA HALEPl-a câștigat, românca a spus că americanca este foarte tânără, însă diferența dintre cele două este numai de un an.

”Parcă vorbea despre un copil răsfățat. ‘Nu sunt deloc atenți, tot timpul trimit SMS-uri, nu au respect pentru bătrâni’. E ciudat, ținând cont căSIMONA HALEPare 22 de ani, iar Stephens, 21. Cele două au jucat împreună la juniori”, a scris ESPN, imaginându-și replicile.

Cu toate acestea, ESPN recunoaște că diferența de un an dintreSIMONA HALEPși Stephens, mai exact 18 luni, s-a văzut pe teren, iar românca a învins cu 6-4, 6-3, eliminând ultima americancă din competiție.

SIMONA HALEPîntâlnește în sferturile Roland Garros o adversară ”abordabilă”

Svetlana Kuznetsova pare, la prima vedere, un adversar abordabil, judecând după rezultatele sale din ultimul an și jumătate, după forma excelentă a Simonei, dar și după faza avansată în care se află al doilea turneu de Grand Slam al anului. Totuși, pentru a triumfa, constănțeanca de 22 de ani trebuie să fructifice la maximum punctele slabe ale adversarei, iar acestea nu par a fi deloc multe. Halep are nevoie să o scoată pe rusoaică din zona de confort – atât ca poziționare la lovituri, dar mai ales în plan mental -, în condiții de presiune Kuznetsova devenind, în multe momente, extrem de vulnerabilă, scrie ProSport.

Svetlana Kuznetsova este o „all-round player” (sintagmă folosită de presa de specialitate din Vest pentru a descrie o jucătoare completă, care se adaptează perfect pe orice suprafață). Este recunoscută pentru viteza ei teribilă de deplasare pe teren și pentru forehand-ul extrem de puternic, în care pune mult topspin. Rusoaica e capabilă să scurteze punctele atunci când nu se simte confortabil în raliurile lungi, urcând fără probleme la fileu, unde reușește de multe ori voleuri spectaculoase (această abilitate și-a cultivat-o prin jocurile de dublu – a jucat finale în toate Grand Slam-urile ca „dublistă”, impunându-se în două rânduri – la Australian Open 2005 și 2012).

Chiar dacă e considerată o sportivă care se poate plia extrem de bine pe orice suprafață, marea ei iubire rămâne zgura, unde, potrivit specialistului ESPN, Richard Pagliaro, „poate să își fructifice la maximum toate armele, dar și varietatea loviturilor”. Totuși, în ultima perioadă tenismana născută la Leningrad a pierdut mult din încredere, iar acest lucru îi afectează de multe ori evoluțiile. „Lipsa consistenței în joc și inconstanța rezultatelor au subminat-o în plan mental, astfel că tot mai des apare frustrarea în jocul ei. Sub presiune, începe să greșească”

Gândul va transmite meciul dintre SIMONA HALEP și SVETLANA KUZNETSOVA în format LIVE TEXT începând cu ora 15.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului