SPORT. Burleanu va lua foc după sancțiunea dictată de CNDN. Fanii echipei naționale mai aduc o amendă FRF!

SPORT. Burleanu va lua foc după sancțiunea dictată de CNDN. Fanii echipei naționale mai aduc o amendă FRF!
SPORT. Burleanu va lua foc după sancțiunea dictată de CNDN. Fanii echipei naționale mai aduc o amendă FRF! / Sursa FOTO: https://www.frf.ro
Publicat: 17/06/2020, 13:22

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este cu ochii pe orice mișcă în spațiul public, nu numai pe tv și/ sau radio. În ședința din 17 iunie, CNCD a analizat și comportamentul spectatorilor la partida România – Norvegia, disputată anul trecut.

Și n-au prea avut motive de bucurie, din câte se pare. Conform unui comunicat de presă, CNCD informează că membrii Colegiului Director au votat amendarea FRF pentru scandările fanilor prezenți pe Arena Națională în data de 05.09.2019, cu ocazia meciului România – Norvegia.

Scandările privind comunitatea maghiară „reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, informează CNCD.

În context, „s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5000 lei față de Federația Română de Fotbal. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”.

FRF, sancționată și de UEFA pentru scandări rasiste

În mod cert președintele FRF, Răzvan Burleanu, va lua foc, fiindcă nu este prima dată când suporterii naționalei produc „pagube” bugetului Federației. UEFA a mai sancționat FRF și cu altă ocazie, când aceiași fani și-au dat în petic, provocând incidente la partidele internaționale.

În toamna anului trecut, UEFA a sancționat Federația Română cu amendă de 83.000 de euro pentru incidentele de la partidele cu Spania și Malta.

„În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale aduce o nouă sancțiune din partea UEFA (…)

Timp de un an, FRF se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon și, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porțile închise”, informa FRF într-un comunicat publicat după sancțiunea dictată de UEFA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase