CJSU Prahova, restricții impuse în nouă comune cu rată mare de infectare: masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 m în jurul şcolilor (FOTO)

CJSU Prahova, restricții impuse în nouă comune cu rată mare de infectare: masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 m în jurul şcolilor (FOTO)
CJSU Prahova, restricții impuse în nouă comune cu rată mare de infectare: masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 m în jurul şcolilor (FOTO) Sursa foto: Facebook - Prefectura Prahova
Publicat: 07/10/2020, 19:34
Actualizat: 06/04/2021, 15:41

În urma unei ședințe extraordinare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a dispus, miercuri – 7 octombrie – o serie de restricţii în nouă comune, unde rata de infectare depăşeşte 1,5 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, a impus obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Prahova, în comunele Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni, Talea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, conform analizei Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, s-a decis, pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, limitarea activităţii la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare.

Măsuri în localitățile unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 1,5 la mia de locuitori

Aceleaşi măsuri sunt valabile şi în cazul activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în localităţile respective, în perioada 8-14 octombrie.

Totodată, în cele nouă comune a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc măsura fiind valabilă pentru aceeaşi perioadă.

,,Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje/anunţuri. Măsurile de limitare a impactului riscului răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate săptămânal sau ori de câte ori situaţia o pune”, informează comunicatul de presă.

Anterior, prefectul Cristian Ionescu a emis un nou ordin de constituire, sub directa sa coordonare, a Grupului de conducere al acţiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada 8-18 octombrie, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, care vor acţiona în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării şi sancţionării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi încălcarea normelor privind contextul actual.

Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 m în jurul şcolilor

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova „Colonel Alexandru Enescu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahova, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploieşti.

,,Această măsură, impusă prin Ordin al Prefectului, vine pe fondul creşterii, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dar şi a sesizărilor privind încălcarea măsurilor, impuse pe durata stării de alertă, atât de către persoanele fizice, cât şi juridice. Controalele vor viza modul de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, ştranduri, transport public şi alte zone/obiective de interes”, precizează Prefectura Prahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani