În ce industrie ar putea fi implementat un nou program Rabla? Orban: Am vrut să ne asigurăm că avem capacitatea de a produce în România aceste utilaje

Redactor:
Ana Matei
În ce industrie ar putea fi implementat un nou program Rabla? Orban: Am vrut să ne asigurăm că avem capacitatea de a produce în România aceste utilaje
Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, câștigate de Piedone: Nu știu cât va putea să fie primar

Guvernul se gândește la un program de tip „Rabla” și pentru utilajele agricole, a declarat premierul Ludovic Orban, menționând că guvernanții au vrut inițial să se convingă România are o capacitate de producție a tractoarelor.

„Normal că ne gândim la un Program Rabla și pentru utilaje agricole, dar întâi am vrut să ne asigurăm că avem capacitatea de a produce utilaje agricole în România, să nu fie valabil programul doar pentru stimularea importurilor”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban  a făcut o vizită, joi, la fabrica de tractoare agricole, IRUM, unde a menționat faptul că Guvernul ia în calcul posibilitatea inițerii unui program de tip „Rabla” pentru aceste utilaje. Totuși, până la programul „Rabla” pentru tractoarele agricole, Orban a amintit că românii au la dispoziție și alte scheme de ajutor, precum credite și investiții la care pot apela.

Orban: Sunt și alte scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru investiții

„Sunt și alte scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru investiții, pentru capital de lucru, pentru noi investiții, dezvoltări de noi capacități de producție, în care statul poate oferi o formă de investiție sub formă de ajutor de stat, care ulterior se recuperează din taxe, impozite. Avem posibilitatea de a facilita accesul la finanțări europene pentru investitori români, companii românești, de asemena, sunt alte metode care respectă regulile și legile competiției, prin care ne propunem să stimulăm companiile românești”, a declarat Ludovic Orban, în cursul zilei de joi.

Programul RABLA CLASIC are în acest an cel mai mare buget de când există, mai exact 405 milioane de lei. Se estimează că va avea şi cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani, în jur de 60.000 de români.Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei. Ajunge la 7.500 de lei dacă maşina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km. De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în RABLA CLASIC de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o maşină cu sistem GPL sau GNC.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Un medic de la Colentina RUPE TĂCEREA. Cu ce medicament s-a tratat el de covid-19,...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
×

Urmăriți GÂNDUL LIVEBucureștiul se află de azi noapte în scenariu roșu! Au fost închise școlile liceele, restaurantele, teatrele și cinematografele, iar masca este obligatorie inclusiv pe stradă. După mai multe gafe ale prefecturii, creșele și grădinițele rămân deschise. https://www.gandul.ro/19522894Alexandru Rafila, Lucian Romașcanu și Dan Barna, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 20 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide