Pacienţii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, ţinuţi pe bancă în faţa Spitalului Județean din Ploiești: „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“ 

Redactor:
Radu Cristian
Pacienţii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, ţinuţi pe bancă în faţa Spitalului Județean din Ploiești: „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“ 
Pacienţii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, ţinuţi pe bancă în faţa Spitalului Județean din Ploiești: „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“ / Sursă foto: Adevărul

O femeie dintr-o comună prahoveană care suferă de mai multe probleme de sănătate, a fost depistată cu noul coronavirus, aștepând trei zile fără tratament în spitalul din Ploiești.

Nevoită să aștepte în soare transferul la altă secție

Acuzațiile vin din partea rudelor femeii, care au afirmat că aceasta a trebuit să aștepte transferul la secția de pneumologie pe o bancă din curtea spitalului, într-o căldură infernală, scrie Adevărul.

„Ar fi avut mai multe şanse să se facă bine dacă o ţineam acasă, dar avea nevoie de oxigen”, afirmă rudele femeii din Lipăneşti.

Femeia a fost diagnosticată cu pneumonie, având nevoie urgentă de îngrijiri medicale, prezentând și simptome de coronavirus.

Femeia a stat trei zile fără tratament

„Au băgat-o la izolator şi timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, în condiţiile în care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astăzi au scos-o afară pe bancă, în faţa spitalului, la 35 de grade, în starea gravă în care se află. I-au dat o ciorbă acolo, în caserolă, în condiţiile în care ea nu de mâncare are nevoie, ci de oxigen, că nu mai poate să respire. Stă şi aşteaptă o ambulanţă care să o ducă la secţia de plămâni. De mai bine de o oră stă acolo, în căldura asta”, a spus pentru ”Adevărul” ginerele femeii.

Conform ginerelui femeii, nicio autoritate publică nu a anunțat rudele că aceasta a fost depistată cu noul coronavirus.

„Am aflat noi după ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitivă şi pe noi nu ne-a anunţat nimeni, în condiţiile în care stăm în aceeaşi casă, iar soţia ea are simptome. E răguşită şi tuşeşte. Suntem cinci care locuim împreună. Nu ne-a zis nimeni să ne izolăm, absolut nimeni. Am şi eu părinţi în vârstă, ar trebui să-i protejez, nu? Să nu mai ies din casă două săptămâni, să nu mă mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat”, a mai spus bărbatul.

Inchide