POZIȚIE. Tăriceanu, despre Orban: „Surprize – surprize cu măștile pentru persoanele vulnerabile!”

Redactor:
Radu Cristian
POZIȚIE. Tăriceanu, despre Orban: „Surprize – surprize cu măștile pentru persoanele vulnerabile!”
Premierul României, Ludovic Orban (FOTO: Facebook.com)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat astăzi printr-o postare pe Facebook modul în care Guvernul Ludovic Orban a gestionat nevoia de măști pe care o are România, spunând că „la modul cum se mișcă Guvernul Orban, măștile promise încă din luna mai vor ajunge la românii care au nevoie de ele după ce trece și starea de alertă, după ce trece și pandemia, dar, cel mai probabil, în timp pentru campania electorală!”

Tăriceanu a criticat modul în care a fost făcută licitația pentru măști

„La modul cum se mișcă Guvernul Orban, măștile promise încă din luna mai vor ajunge la românii care au nevoie de ele după ce trece și starea de alertă, după ce trece și pandemia, dar, cel mai probabil, în timp pentru campania electorală!

Nici nu s-a terminat bine licitația măștilor pentru persoanele vulnerabile că ea s-a și blocat! L-am văzut cu toții pe Ludovic Orban care tuna și fulgera împotriva celor care au contestat licitația, o licitație care mirosea a aranjament încă de la început”, a scris liderul ALDE.

Tăriceanu spune că prin contestația licitației, Ludovic Orban urmărește să dea timp companiei să aducă măștile în țară.

„Cunoscându-l pe Orban și cât de șmecher îi place să se dea, eu citesc în altă cheie contestația. Scopul acestei contestații este de a da timp companiei care a câștigat licitația să aducă cele 115 milioane de măști și să se încadreze în niște termene contractuale pe care altfel nu le-ar fi putut respecta. Între două opțiuni, ambele rele – ori firma care a câștigat licitația avea deja milioanele de măști în România și atunci licitația miroase a aranjament cu Guvernul, ori nu le are în țară și nu are nici o șansă să le aducă în 7 zile, conform contractului – Ludovic a recurs la o metodă ingenioasă: se contestă licitația pentru a da timp companiei prietene să le aducă în țară. Până și contestația licitației dubioase miroase de la o poștă. De ce? Tot presa ne ajută: doamna care deține firma care a contestat licitația „făcuse parte din desantul PD-L adus de Monica Ridzi în minister în anul 2009”. Coincidență sau nu că tocmai o persoană care are legătura cu fostul PDL, actualul PNL, contestă licitația?”, a notat Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Orban, despre contestație: „ Solicit Comitetului Național pentru Soluționarea Contestațiilor să soluționeze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile, ci să acorde o prioritate absolută soluționării acestei contestații. Din punctul meu de vedere, contestația nu este întemeiată. Măștile au fost achiziționate în funcție de preț, care e un preț de 68 de bani, 0,68 de lei, iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare, care termen de livrare convenit a fost de șapte zile. Compania care contestă nu și-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentația de licitație. Mi se pare o contestație ca să ne pună bețe-n roate. Solicit CNSC să soluționeze rapid această contestație, pentru că aici este vorba de pachete de 50 de măști care sunt destinate către persoanele vulnerabile, aici este vorba de cetățeni români care sunt sub incidența legii venitului minim garantat, beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin, este vorba de persoane cu dizabilități, este vorba de pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială. Deci, este vorba de cele mai vulnerabile persoane și care au nevoie de aceste măști, iar aceasta atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fără niciun motiv o licitație care s-a derulat transparent îmi pare, așa, ca un mod de a băga bețe-n roate și sistemul ăsta pune în pericol sănătatea acestor concetățeni ai noștri pentru care este prevăzută această măsură.”

 

Inchide