Situația școlilor încadrate în scenariul roșu s-ar putea schimba pe ultima sută de metri. Monica Anisie: „Suntem într-o dinamică”

Redactor:
Ana Matei
Situația școlilor încadrate în scenariul roșu s-ar putea schimba pe ultima sută de metri. Monica Anisie: „Suntem într-o dinamică”
Mesajul ministrului Educației, Monica Anisie, în prima zi de școală: „În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol!”

Cu numai o zi înainte de începutul de an școlar, Comitetului pentru Situații de Urgență se întrunește într-o ședință pentru a pune la punct ultimele detalii de deschidere a unităților de învățământ. Astfel, situația unor școli din București încadrate în scenariul roșu, s-ar putea modifica. 

Scenariile unor școli din Capitală se pot schimba cu o zi îninte de începerea anului școlar, dacă inspectorii școlari consideră că acest lucru este necesar, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educației: Dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide

„Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii.

Mai există și o situație care a apărut la școala centrală, azi vor decide. Eu merg la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi.

Eu merg la ora 09.00 la întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte.

Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a declarat Monica Anisie.

În urma ședinței Comitetului pentru SItuații de Urgență, scenariilr unor școli din Municipiul București s-ar putea modifica. Deocamdată este cunoscut faptul că  595 de unități de învățământ, de stat și particulare sunt încadrate în scenariul galben și 17 școli în scenariul roșu. În urma ședinței, numărul școlilor încadrate în scenariul roșu ar putea scădea, întrucât situația din unele unități de învățământ dă semne de îmbunătățire.

Cele trei scenarii au următoarea configurație:
Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
UTA Arad – Poli Iași live Scor LIVE VIDEO. Vezi meciul gratuit! Arădenii greșesc grav
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Vremea o ia razna în România. Ce se va întâmpla în urmatoarele zile
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
FCSB vs Pitești este live video și live score, cum poți vedea meciul gratuit
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide