13 șefi de inspectorate școlare, demiși prin fax. Inspector: „Sau eu sunt depășit, sau domnul ministru e depășit de situație”

13 șefi de inspectorate școlare, demiși prin fax. Inspector: „Sau eu sunt depășit, sau domnul ministru e depășit de situație
Publicat: 19/08/2017, 20:00

„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din București vineri după-amiază și, fiind singurul cu delegare de atribuții pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor școlari generali pe contractul de managemnt și s-a ajuns la concluzia că din toți, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite și s-a luat decizia ca ei să fie eliberați din funcții. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificați cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni și se pare că inspectorii școlari nu au știut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut și ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inștiințați. Este o evaluare continuă”, a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației.

Inspectorii generali care au fost demiși sunt din județele Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași. Informarea că au fost demiși ar fi fost transmisă vineri, după ora 17.00, prin fax.

Șeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu, va contesta în instanță decizia de revocare din funcție, susținând că nu i se poate reproșa că nu a avut rezultate.

„Ministerul Educației are politica lui, poate așa consideră că trebuie să schimbe oamenii. Când vezi motivele invocate te pufnește râsul. Voi contesta în instanță decizia de revocare din funcție, pentru că nu mi se poate reproșa că nu am avut rezutate, Brăila fiind pe primul loc la diferite examene naționale. Eu nu am nicio implicare politică, poate trebuie să fie pe această funcție cineva de la un partid”, a spus Canciupentru MEDIAFAX.

Acesta a câștigat concursul pentru funcția de șef al ISJ Brăila în august 2015.

Și șefa ISJ Buzău, Florina Stoian, va ataca decizia de revocare în instanță.

„Nu este în regulă ce s-a întâmplat, nu credeam că în anul 2017 se mai poate așa ceva, o demitere în grup din motive puerile, cum că nu ne-am îndeplinit sarcinile din fișa postului. Nu pot să îmi explic această grabă a Ministerului Educației. Voi contesta decizia, voi merge în instanță”, a spus Stoian, care a câștigat concursul pentru funcția de șef al ISJ Buzăuîn mai 2016.

„Eu și încă 12 colegi am primit vestea aceasta. Personal, mi-a transmis adjunctul meu, care a găsit hârtia pe fax. Eu, vineri, am plecat din inspectorat la 17.30 și încă nu intrase nimic la ora respectivă. Eu apreciez că în momentul de față nu există motive pentru o astfel de demitere în condițiile în care nu s-a făcut evaluarea anuală și, până la urmă, este doar un an de mandat. Mandatul meu a început la sfârșitul lui august 2016 și acum suntem la sfârșitul anului 2017. Evaluarea anuală se face, conform metodologiei, se declanșează prin trimiterea raportului de activitate și a fișei de autoevaluare până la data de 31 august a anului respectiv. Suntem revocați începând cu data de 4 septembrie. Nota este semnata de către Gigel Paraschiv și de către secretarul de stat Gabriel Ispas”, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Doxan, inspector general școlar Caraș-Severin.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Ștefan Firu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că este „șocat” să audă că a fost demis de ministrul Educației, prin fax, mai ales că Liviu Pop a fost la el în birou și nu i-ar fi spus că e nemulțumit. Firu spune că va contesta decizia.

Ștefan Firu, șeful IȘJ Sibiu, a declarat că nu poate înțelege cum a fost demis, că „fie eu sunt depășit, sau domnul ministru e depășit de situație”. În plus, inspectorul amenință că va merge în instanță.

„Eu am fost în concediu miercuri, joi și vineri, mă întorc spre casă. Sunt șocat și nu pot să înțeles cum poți să demiți un inspector școlar general, cât de slab ar fi el, prin fax. Domnul ministru a fost acum două săptămâni în biroul inspectorului școlar general Sibiu și nu a zis că ar fi nemulțumit de activitatea mea, eu nu pot să înțeleg așa ceva. Sau eu sunt depășit, sau domnul ministru e depășit de situație. Nu îmi pot da seama, pur și simplu, este ceva care mă uluiește. Îmi strângi mâna acum două săptămâni, participăm împreună la depunere de jurământ, absolvenți, nu zice nimic, se duce la București și îmi trimite fax”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ștefan Firu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii