17 medici de la Floreasca au demisionat. Ministrul Sănătății îi cheamă la discuții

17 medici de la Floreasca au demisionat. Ministrul Sănătății îi cheamă la discuții

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică și modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fața spitalului că „este o reacție pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii și alți colegi”.

„Managerul a refuzat să semneze pentru achiziționarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni și dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte”, a spus un alt medic.

Întrebați cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. „De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor și la Ministerul Sănătății. S-au găsit soluții, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziții de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat și noi medicamente din banii noștri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a mai spus un medic.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut și în presă înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a chemat la discuții pe medicii demisionari și pe managerul spitalului. „Am informații despre un număr îngrijorător de mare de demisii, au existat două întâlniri convocate de mine, senzația mea era că lucrurile merg într-o direcție bună, dar în această seară voi avea o nouă întâlnire, sper să fie ultima”, a declarat Vlad Voiculescu la finalul ședinței de Guvern de astăzi, chiar înainte de a merge la întâlnirea cu medicii demisionari și cu managerul de la Floreasca.

Sorin Păun: „Săptămâna viitoare va fi publicat un anunț pentru angajări. Demisia este un act unilateral”

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezentat motivele care i-au determinat să demisioneze, deși există un regulament intern al unității medicale în acest sens, Păun susținând că în perioada următoare vor fi mai multe anunțuri de angajare.

„Săptămâna viitoare va fi publicat un anunț pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivații. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului și discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăsește motivul”, a declarat managerul Spitalului de Urgență Floreasca, Sorin Păun.

Precizările vin în contextul în care 17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun.

„Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică și mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprița.

Medicii care au demisionat miercuri susțin că și alți colegi le vor urma gestul în perioada ce urmează.

„Nu e o alegere ușoară fiindcă toți care ne ocupăm de urgențe o facem pentru că ne place, o facem din pasiune. Din păcate, suntem împiedicați. Domnul manager a sunat la registratură și a transmis acolo să nu ne mai lase să intrăm la secretariatul registraturii. Asta își dorește, să plecăm de aici. 15 medici specialiști și primari și-au dat demisia, iar mâine vor veni și restul colegilor care sunt azi de gardă în alte locații. Aproape toți ne vom da demisia. Garda Spitalului Floreasca nu va funcționa. Când noi ne vom încheia preavizul, trebuie să găsească alți medici. Avionul va sta la sol, elicopterul din București va sta la sol, mașinile nu vor mai pleca la intervenții. Totul se va opri, trebuie să găsească alți medici. Nu cred că noi nu ne vom găsi de lucru în altă parte. Domnul manager nu ne vrea aici, ne-a zis că suntem la marginea medicinei”, a declarat medicul Gabriela Bratosin.

„Sunt probleme care țin de management, de partea de îngrijire a pacienților, într-un mod indirect. Vorbim de materiale, de aparatură și multe alte astfel de obiecte, plus posturile de medici care au fost blocate. Nu vrea să scoată posturi pentru a mai angaja noi medici și este nevoie la nivelul întregii țări. Este o nevoie acută și în acest spital. Domnul manager consideră că nu este nevoie, că suntem suficienți. Ultimul lucru, contractul cu Banca Mondială. A refuzat să semneze medicamentele pe care le cerem și aparatură. Cel puțin jumătate din personalul angajat al departamentului SMURD și-a dat demisia în acest moment. Demisiile vor continua. Restul colegilor mei sunt unii pe elicopter, în gărzi și nu au putut să își înainteze personal demisia. Ne ocupăm în continuare de pacienți. Pacientul primează. Noi încercăm să tragem un semnal de alarma în ceea ce privește lucrurile care se întâmplă în acest spital. Dacă aceste lucruri vor fi remediate, rămâne să discutăm”, a declarat medicul Bogdan Dinu.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna