8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Peste 3,3 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 de la începutul campaniei

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Peste 3,3 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 de la începutul campaniei
Publicat: 03/05/2021, 08:01

41.273 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore și au fost raportate 49 de reacții adverse, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În total, 3.355.073 de români au fost vaccinaţi de la debutul campaniei, 1.368.404 cu o doză şi 1.986.669 cu două doze.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, duminică, la ora 17.00 situaţia vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 33.449, Moderna 4.133, iar AstraZeneca 3.691.

Fenomenul care îi îngrozește pe părinți în pandemie: Tot mai mulți copii fug de casă / Explicațiile unui psiholog

Pandemia COVID-19 și măsurile care au fost luate pentru stoparea ei au dus la amplificarea unui fenomen îngrijorător. Tot mai mulți copii fug de acasă, în contextul în care în această perioadă familiile au petrecut mai mult timp împreună, elevii învățând de acasă iar unii părinții lucrând, de asemenea, de domiciliu.

Și cazurile adolescenților care fug de acasă s-au înmulțit. Cei mai mulți dintre cei care fug au ajuns în centrul de primire în regim de urgență iar apoi au fost reuniți la scurt timp cu famiile lor. Însă, în anumite cazuri extreme, copiii sau adolescenții nu mai pot fi reintegrați în familie, fiind o prăpăastie abisală între ei și familie.

Unde au petrecut Paștele politicienii din România

Politicienii petrec Paştele în familie. Premierul a mers în Vâlcea, iar şefa Senatului a rămas în Bucureşti, cu fiul ei şi familia restrânsă. Liderul PSD a sărbătorit Paştele la Buzău. Şi Florin Cîţu s-a retras pentru câteva zile, ca să stea alături de familie. „Paștele în sărbătoresc în familie. Şi n-o să mă vedeţi. O să vă las în pace”, a spus prim-ministrul.

Urările au curs toată ziua pe Facebook. Care mai de care mai poetică. Dar, toate au avut un numitor comun: vremurile în care trăim şi lupta cu pandemia.

Vicepremierul Dan Barna a făcut apologia bradului, din curtea soacrei. O creangă i-a fost lovită, dar nu a cedat. A continuat să crească, de parcă „nimic rău nu s-a întâmplat vreodată”. Pe şeful Camerei Deputaţilor l-a găsit Paştele în plină campanie de vaccinare. Ludovic Orban îşi afirmă suportul pentru adevăraţii noştri eroi din prima linie.

Cadrele medicale din Galaţi au primit coşuri cu produse pascale de la preoţi

Preoţii din Galaţi au mers duminică în spitalele din oraş și au oferit cadouri cadrelor medicale aflate la datorie. În ziua de Paște, reprezentanții bisericii au decis să ofere cadouri tuturor celor aflaţi la datorie în spitalele din oraşul Galaţi. Coşurile dăruite de preoţi conţin produse pascale.

Pacienții de la Spitalul Universitar din Capitală s-au bucurat de un meniu deosebit

Din nefericire, nu toți oamenii au avut ocazia să își petreacă Paștele în familie sau alături de prieteni. Sunt și persoane care au avut ghinionul să sărbătorească Învierea Domnului pe un pat de spital. Cu toate astea, în mai multe unități medicale, conducerea și personalul încearcă să îi facă pe bolnavi să simtă că este zi de sărbătoare. Acest lucru s-a întâmplat și la Spitalul Universitar de Urgență București, unde pacienților li s-a pregătit un meniu special.

„Atenție, urmează Stația Țara Moților”. Cum vor fi „botezate” stațiile de metrou din Cluj

Țara Moților, Natura Verde, Transilvania și Europa Unită sunt doar patru din cele 19 stații ale viitoarei rețele de metrou din Cluj. Potrivit monitorulcj.ro, Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul metroului. Documentația a fost publicată pe site-ul instituției, cu numele stațiilor de metrou. Potrivit documentelor, perioada de implementare a proiectului este de circa șase ani, urmând ca metroul să fie finalizat complet la sfârșitul anului 2026.

Cristian Rizea, eliberat de autoritățile din Republica Moldova

Fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost eliberat de către autoritățile din Republica Moldova, în contextul în care termenul maxim până la care o persoană poate fi reținută în țara vecină în vederea extrădării a expirat. Cristian Rizea se află după gratii în Republica Moldova de la sfârșitul anului trecut. Ministerul Justiției de la București a trimis, pe 4 noiembrie 2020, o cerere de extrădare a lui Rizea.

A murit Octavian Foale, fost antrenor al Politehnicii Timișoara

Octavian Foale, fost antrenor al celor de la Poli Timişoara, s-a stins din viață în prima zi de Paște. Avea 83 de ani și era infectat cu COVID-19.

Octavian Foale s-a născut la 20 ianuarie 1938, la Reşiţa. A jucat fotbal în prima divizie la CSMS Iaşi. În momentul în care și-a început cariera de antrenor, el s-a stabilit la Timişoara, locul în care cei trei băieți ai să jucau fotbal: Manu şi Antonio la Poli şi Angelo la UMT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom