A murit generalul Marin Dragnea

A murit generalul Marin Dragnea

Generalul Marin Dragnea, veteran de război, a murit la vârsta de 96 de ani, informează Agerpres. Marin Dragnea s-a născut în 1923, în Teleorman.

Pe 27 decembrie 1989, Marin Dragnea a fondat Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, al cărei preşedinte a fost până în prezent.

Marin Dragnea, șeful veteranilor de război

Despre Marin Dragnea − originar din Teleorman, chiar din satul Moromeților, Siliștea-Gumești −, se spune că i-a fi fost unchi lui Liviu Dragnea, potrivit Press One.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!” – este mesajul postat joi dimineaţa, pe Facebook, de Ministerul Apărării Naţionale.

Conform blogului armataromaniei.ro, general Dragnea fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad. În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la braţul stâng, pe care era să îl piardă, rămânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

Distinsul veteran a absolvit în anul 1943 Şcoala de Ofiţeri de Infanterie, iar după război Şcoala Superioară de Război (1952) şi Academia Superioară de Comandă şi Stat Major (1954).

„Generalul Marin Dragnea a slujit Armata României aproape 50 de ani, în multe garnizoane din ţară şi poartă cu mândrie 10 ordine de război româneşti, germane, ruseşti, cehoslovace, pentru fapte de vitejie în cel de-Al Doilea Război Mondial. După revoluţia din 1989, generalul a fost decorat cu ordine pentru merite deosebite de statul român, ceh, slovac, rus, francez, croat. De asemenea, pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară şi Bărbăţie şi Credinţă”, precizează sursa citată.

Generalul Marin Dragnea s-a născut pe 30 mai 1923, în comuna Siliştea – Gumeşti (Teleorman).

Generalul Dragnea, supărat pe fostul lider PSD

În ziua de 27 martie 2018, a avut loc o ședință festivă a Parlamentului, de celebrare a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara-mamă. Generalul Marin Dragnea a fost extrem de supărat pe faptul că Asociația Veteranilor pe care o conducea nu a fost invitată la eveniment.

„Am rămas stupefiat constatând că Asociația Națională a Veteranilor Români nu a fost invitată la o asemenea manifestație! Auzi, băi, președinte de la Camera Deputaților?! Se aude? Poate aude…”, a declarat Marin Dragnea la o ceremonia în cadrul căreia a fost decorat.

Generalul Dragnea a făcut referiri directe și la „nepotul” său, Liviu Dragnea: „Poate vede prin mass-media. Am rămas, așa, stupefiat. Adică noi, cei care am sângerat pentru eliberarea Basarabiei, nu am meritat să ne aflăm și noi în acea sală a Parlamentului, mai ales că unii dintre noi la Parlamentul ăsta am pus niște cărămizi ca militari? În Parlamentul unde stau deputații și senatorii. Nu mai comentez, decideți dumneavoastră. Este observația mea personală legat de acest eveniment”.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Adevărul despre despărțirea dintre Alex Bodi și Daria Radionova. Motivul halucinant s-a aflat acum
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide