A murit George Michael. Cântărețul avea 53 de ani. Primele informații privind cauza decesului. UPDATE

A murit George Michael. Cântărețul avea 53 de ani. Primele informații privind cauza decesului. UPDATE
Publicat: 26/12/2016, 12:57
Actualizat: 01/10/2018, 21:01

Cântărețul George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, la locuința sa, a anunțat impresarul artistului. „Cu o mare tristețe, confirmăm că iubitul nostru fiu, frate și prieten George a murit în liniște, acasă, după Crăciun. Familia dorește ca intimitatea să îi fie respectată în această dificilă și emoționantă perioadă și nu va face alte comentarii”, a declarat acesta.

Ambulanța care a sosit la casa cântărețului a constatat decesul la ora 15:42 (ora României). Poliția spune că nu există circumstanțe suspecte privind moartea lui care a fost „neașteptată, dar nu suspectă”. Potrivit fostului său manager, Michael Lippman, George Michael ar fi murit în pat din cauza unei insuficiențe cardiace.Surse apropiate lui George Michael afirmă că superstarul a murit în somn fără dureri, din cauza unei insuficiențe cardiace, informează site-ul american TMZ. Informația a fost confirmată și de impresarul său, potrivit The Guardian.

Cântărețul, al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul carierei sa care s-a întins pe aproape patru decenii. Primul său album solo „Faith”, lansat în 1987, s-a vândut în 20 de milioane de exemplare și a ocupat prima poziție în topuri.Faima sa a crescut ca membru al trupei Wham!, cunoscut pentru hit-urile sale „Club Tropicana” și „’Last Christmas”.

Artistul s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe afecțiuni care l-au ținut departe de scenă și s-a luptat cu mai multe dependențe.În septembrie 2010, George Michael a fost condamnat, la opt săptămâni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de posesie de canabis și conducerea automobilului sub influența drogurilor și a alcoolului. În 2011, a fost diagnosticat cu pneumonie, dar boala s-a complicat. Artistul a urmat un tratament la Viena, iar medicii au fost nevoiți să îi facă o traheotomie ca să îi mențină căile respiratorii deschise.

La începutul acestei luni, Michael a început să lucreze la un nou album.Deși postările sale pe Facebook erau tot mai rare, Michael anunța luna trecută pe rețeaua de socializare că lucrează la ultimele detalii ale filmului său documentar, Libertatea. Tot luna trecută, Michael a reluat legătura cu cel pe care îl considera dragostea vieții lui, Kenny Goss.

„Sunt șocat. Am pierdut un prieten drag, un duflet sicer și generos și un artist strălucitor. Inima mea este alături de familia și de toți fanii săi. @George Michael #RIP”, a scris cântărețul Elton John, pe instagram, după aflarea vești că George Michael a murit.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963, în East Finchley, Londra, fiind fiul unui restaurator grec-cipriot, care venise în anii 50 în Marea Britanie, și al unei dansatoare britanice.

În 1981, formează împreună cu Andrew Ridgeley duo-ul Wham!. Primul album al trupei, „Fantastic”, a fost un succes instant, la mai puțin de un an lansând primul lor single, „Wham Rap! (Enjoy What You Do)”.

Cel de al doilea single, „Young Guns (Go For It)” este primul lor cântec în top ten-ul britanic. Urmează „Bad Boys”, „Club Tropicana”, „Wake Me Up Before You Go-Go”, „Freedom”, „Last Christmas/Everything She Wants”, „I’m Your Man” și al doilea album „Make It Big”, informează Best Music.

În această perioadă, George Michael face backing vocals pentru David Cassidy („The Last Kiss” – 1985) sau Elton John („Nikita” și „Wrap Her Up”).

Turneul Wham! din China în aprilie 1985 a fost primul din această țară al unei trupe pop din Vest, generând o impresionantă campanie media. Pe baza acestui turneu a fost realizat și documentarul „Foreign Skies: Wham! In China” de către Lindsay Anderson și Martin Lewis.

După succesul pe care piesele solo „Careless Whisper” (1984) și „A Different Corner” (1986) le-a cunoscut, zvonurile despre dezbinarea Wham! au fost confirmate, nu înainte de a mai lansa un album și a susține un concert cu casele închise la Wembley, unde s-a difuzat în premieră și documentarul amintit mai sus.

Primul album solo, intitulat „Faith” s-a bucurat de un succes enorm. Discul a devenit number one atât în State cât și în Marea Britanie, marcând nu mai puțin de patru single-uri pe primul loc în Statele Unite.

„Careless Whisper”, compus de Michael pe când avea 17 ani, a devenit unul dintre cele mai difuzate cântece ale deceniului respectiv, fiind votat de ascultătorii londonezi în ianuarie 1995 drept cea mai iubită piesă a tuturor timpurilor. El însuși a fost ales „Cel mai bun solist al anului”.

Până în prezent, artistul a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, conform site-ului sau oficial. A cântat alături de mai mulți artiști renumiți precum Elton John – controversatul cântec de protest adus războiului din Iraq – „Shoot the Dog” sau Paul McCartney (clasica piesă Beatles „Drive My Car” în cadrul Live 8, 2005).

La sfârșitul lui 2006, el a primit 3 milioane de dolari pentru un concert de o oră la Moscova, spectacol susținut în fața a 300 de invitați. Petrecerea de revelion a fost organizată de miliardarul rus Vladimir Potanin, George Michael deținând astfel recordul de cel mai bine plătit artist care a cântat în Rusia, depășindu-o pe Christina Aguilera, care performase la nunta oligarhului rus Andrei Melnichenko în 2005.

În martie 2007, artistul pleca într-un turneu european. Printre destinații s-a numărat și Stadionul Național „Lia Manoliu” din București (31 mai 2007).

Inițial rezervat asupra orientărilor sale sexuale, George Michael a confirmat în cele din urmă că este homosexual, după numeroase scandaluri publice de indecență. Piesa „Jesus to a Child” este de fapt un tribut adus fostului său partener Anselmo Feleppa, decedat din cauza virusului HIV.

De-a lungul timpului, cântărețul s-a confruntat și cu dependența de droguri, fiind implicat în mai multe incidente ce au avut la bază consumul de stupefiante.

Era cunoscut pentru acțiunile sale caritabile, dar și pentru atitudinile politice pe care le-a luat de-a lungul timpului (majoritatea condamnând politica războinică a președintelui Bush și a premierului britanic Tony Blair).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii