A murit primul român infectat cu Covid-19, care nu a mai avut loc la ATI! Un bărbat din Mediaș a decedat, așteptând să se elibereze un pat în orice spital

A murit primul român infectat cu Covid-19, care nu a mai avut loc la ATI! Un bărbat din Mediaș a decedat, așteptând să se elibereze un pat în orice spital
Femeie confirmată cu COVID-19, prinsă fără mască într-o stație de tramvai din Arad / Sursă FOTO - Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul) / Sursă FOTO - Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul)
Publicat: 23/10/2020, 20:45
Actualizat: 23/10/2020, 20:47

Un pacient confirmat cu Covid-19, internat în Spitalul Municipal din Mediaş, județul Sibiu, care nu are paturi de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus, a murit vineri, în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de ATI dintr-un alt spital, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

„A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (…), trebuia intubat”, a explicat Budescu pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, Spitalul Municipal din Mediaş are secţie ATI unde există şase paturi, dar acestea sunt pentru pacienţii care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus şi nu sunt pregătite suficient pentru bolnavii cu COVID-19.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat că Spitalul Municipal din Mediaş face pregătiri pentru ca de luni, 26 octombrie, să aloce trei paturi ATI pentru pacienţii COVID-19.

Întrebat ce şanse de supravieţuire avea acest pacient COVID-19, care nu a mai apucat să fie intubat într-un ATI, Gabriel Budescu a spus că şansele erau destul de mici.

„85% din pacienţii care sunt la ATI intubaţi se duc. Cam asta este şansa, care este foarte mică”, a afirmat el.

Situație cruntă la Sibiu! Nu mai sunt locuri la ATI pentru adulți / La pediatrie sunt patru copii la ATI cu coronavirus, din 6 paturi!

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a anunțat, vineri, că la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri la ATI, toate cele 12 paturi existente fiind deja ocupate!

„Când în alte judeţe au rezervă la ATI, acolo se vor duce pacienţii. De altfel, astăzi aveam la ora 8.00 de dimineaţă, 282 de persoane internate, la ATI deja doamna doctor Coldea a spus, la ATI la copii avem şase locuri, patru sunt ocupate, deci mai sunt două libere. Dacă situaţia epidemiologică va avea acelaşi trend, de creştere, cred că niciun sistem de sănătate din lume nu ar putea să corespundă tot timpul. În primul rând trebuie să fim conştienţi că trebuie să luăm toate măsurile de precauţie”, a declarat vineri, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, citat de Agerpres.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, a confirmat vineri că toate cele 12 paturi de ATI din spital sunt ocupate cu pacienţii COVID-19.

S-a depășit numărul de 5.000 de noi cazuri la nivel național

România a înregistrat, astăzi, un nou record de cazuri de infectări cu noul coronavirus, ajungând la 5.028 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore, din 35.351 de teste efectuate. Un record se înregistrează și în secțiile de terapie intesnivă, unde sunt internați  782 de pacienți COVID. Alte 82 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului